Vårväder, sjukstuga och resultat

Känns som våren är här på riktigt nu. Hoppas att det inte blir något Aprilväder i år utan det soliga härliga vädret håller i sig 🙂 Bilen har fått sig en genomkörare i helgen och fått på sommardäcken. Far har slitit med avgassystemet och slipat rost ifrån dragkroken. Tråkigt att jobbet med avgassystemet inte gav önskat resultat då burken vi bytte inte var den enda som läckte. Så i veckan blir det en tripp till syster som får hissa upp bilen och se vart det läcker mer 😦 Bromsbelägg måste bytas fram och bak sen skall den förhoppningsvis gå igenom besiktningen. Bilar ska bara funka tycker jag! Ska väl inte klaga allt för mycket eftersom min ”gröna fara” har funkat bra i många år. Byten som behövs göra nu är slitage och det kommer man ju tyvärr inte undan. Tur är att man har snälla själar omkring sig som kan meka bilar och hjälper mig, annars hade det blivit en dyr historia på verkstaden.

För övrigt var jag ju och traska Eros i torsdags. Det är en lurig saga det här med hans tass, då trampet fortfarande finns där. Målet var att han skulle sluta helt med det, men det verkar inte tyckas infinna sig. Caroline gjorde ordentliga böjprov där den ena tån ”knakar” lite, men inget som han markerar som ont. Han hoppar lätt upp och ner för saker, travar jämnt och fint och är inte halt..hmm. Vi bestämde att spara några gånger till hösten då det börjar bli såpass fint ute som gör att vi snart kommer kunna traska i sjökanten hemma. Så friskförklarad kan man väl egentligen inte säga att han är, men samtidigt kan vi köra på som vi har gjort förut. Kommer naturligtvis vara väldigt uppmärksam på honom och se hur han påverkas efter ansträning o dyl. Om inte tassen var nog har jag den senaste veckan märkt att han har en väldigt rinnig om nosen och slickat sig runt nos och mun så mycket nattetid att jag har vaknat. Veterinärbesök igen som satte oss på noskvalstermedicin. Ja, frågan är när man kan få ha en frisk hund? 😦 SÅ jävla jobbigt och tråkigt att han behöver gå på massa olika sorters mediciner och ta det lugnt hela tiden att både han och jag blir tokiga snart.

Första maj är det klubbmästerskap i Viltspår i Skövde som vi har anmält oss till men innan dess har jag anmält oss till ett öppet prov hos Skoglunds i Väne-ryr för att få köra enligt de nya reglerna. Prata med Inger idag om situationen och vi flyttade på det bokade datumet till 2 veckor senare, då hon sa att om det är noskvalster skall man inte ens fundera på att spåra (vilket jag redan misstänkte själv). Så sjukstuga här hemma igen och 3 tabletter med en veckas mellan rum skall ätas innan vi kör igång med spår igen. Han har redan tagit en tablett och det skall göra verkan med en gång och jag tycker nog att rinnandet från nosen har blivit något bättre, så hoppas på att det  ”bara” är noskvalster och inget mer avancerat som sitter och irriterar i nosen för DÅ blir jag riktigt trött. Så halvisolering ifrån träning med andra vovvar någon vecka gör att det får bli några pass på hemmaplan. Förhoppningsvis kommer vi kunna dra igång lite mer allvarlig agilityträning när de får tillbaka hindren på Borås BK och förhoppningsvis kunna anmäla oss till några tävlingar. Det suger något enormt i agilitytarmen efter över ett halvårs uppehåll ifrån både träning och tävling och det är nu saknaden över en andra hund gör sig starkt påmind :(. Nåväl, fick en liten trevlig överraskning också om att jag och Eros knep tredje platsen som årets agilityhund hos SSPK  något som vi förhoppningsvis kan förbättra detta året om han kan få förbli frisk någongång ;).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s