Gott & Blandat

Igår for jag och Eros iväg till Vänersborg för att gå ett viltspår. Det var strålande sol tills jag var ca 10 min ifrån Skoglunds(domaren som skulle dömma spåret) då kom världens hagelskur! Hmm, typiskt tänkte jag men det är lika bra att jobba i olika väderlekar, då det kan vara skitväder på tävlingsdagar. Väl framme verkade det som den övre makten hörde vad jag tänkte så det slutade att regna/hagla/snöa precis när vi skulle gå spåret och solen titta återigen fram 🙂 Inger Skoglund var det som gick med och dömde mig och Eros och gav oss många bra tips och råd inför klubbmästerskapet som är den 1 maj. Vi diskuterade även de nya reglerna och hur tankarna går där hos jägare/viltspårsdomare så det verkar inte vara riktigt ”färdigt” om hur starten skall vara vad gäller läggandet av spåret.

Inger tycker Eros jobbade jättefint i spåret, dock lite för högt tempo vissa perioder som gör att han ”tappar” spåret plus att han har lite vääääl mycket intresse för vilt/grävlingar o dyl som har korsat spåret 😉 Om vi bara jobbar lite på de två bitarna så har han lätt ett HP om han spårar som han gjorde igår. Frågade även lite om Viltspårspokalen om vilken chans vi skulle ha där, då jag hört att om man inte lyckats knipa något HP på de ”vanliga” spåren så är det ingen idè att anmäla sig. Den faktan stämde absolut inte och hon tyckte verkligen vi kunde anmäla oss till den 😀 Vid diplomskrivningen när hon såg min adress så visade det sig även att det finns en viltspårsdomare här i Viskafors! Snacka om smidigt att nästan ha en runt hörnet 🙂 Efter lite sjukdomar så skulle han återigen vara ”back in business”  trodde hon så om jag går för honom något spår och tycker han är bra så kan jag gå Viltspårspokalen här hemma 🙂 Skulle det eventuellt leda till pris så hade det räckt att jag kom upp på söndag eftermiddag för att mottaga detta hos Skoglund. Men men vi får se, är ändå lite kul med umgänge och träffa massa nya viltspårintresserade människor så det hade kanske varit kul att gå spåren där uppe i alla fall 🙂

Supernöjd över Eros insats i spåret! Jag har varit lite orolig över hans luktisnne det senaste eftersom nosen har krånglat, men det verkade inte vara några som helst problem med den 😉 I de nya reglerna kommer inte poängsättning ges mer utan det kommer bara vara 1,2,3:pris eller 0=icke godkänd, men om man vill kommer ändå Inger skriva ut poängen och denna gången hamna vi på 5 poäng, både vad gäller spårningsförmåga och arbetstempo pga viltinresset.

Efter spårandet tog jag vägen förbi hunddagiset i Gbg för att ta en kort pratstund med gamla jobbarkompisar som alltid är lika trevligt 😀 Eros fick träffa och busa med en 12 v. tollarvalp som var både lite läskig men rolig. Jag själv tyckte bara den var rolig och störtskön! Där har du en riktigt härlig och rolig hund Cassandra! Ska bli kul att se era framgångar så småningom 😉 Kl 16 var jag på husdjurshälsan hos Maths Lindberg för att gå igenom lite mer fodertankar om Eros. Vet inte om jag fick ut så mycket utav det, men alltid kul att få lite feedback och tankar på saker och ting som man funderar på. Han tyckte Eros var fin och välmusklad.
Resten av veckan kommer innehålla agilityträning, fika med föredetta arbetskompis, ev. spår och lydnadsträning för att sedan på lördag åka till Varberg och köra årets första agilitytävling ska bli skiiiit kul 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s