Dvärgschnauzerträff 2012 på Tånga Hed

Helgen har gått i skäggets tecken 😉 På facebook finns en grupp som heter ”Dvärgschnauzer” som jag är med i och för några månader sedan gjorde en som heter Mahlin Berglund ett intiativtagande om en dvärgschnauzerträff :D. Träffen skulle hålla rum på Tånga hed från fredag till söndag och innehålla diverse olika aktiviteter. Jag tycker det är helt fantastiskt hur en privat person tar på sig allt ansvar vad gäller raggning av sponsorer(Royal Canin), tryckta programblad, olika aktivteter så som köttbullerace, fiskdamm, snabbaste hanhunden/tiken, spår, trim, frågesport och en massa annat, bokning av mat med mera. Naturligtvis hade hon hjälp utav fler personer, men det var ändå hon som var grundpelaren till det hela och hon skall ha ett STORT TACK för en toppen helg!!! Då jag arbetade förra veckan valde jag att ansluta till lägret på lördag morgon. Jag hade fått sovplats hos en vän som heter Carina och hennes dotter Josefine i deras husvagn med vovvarna Fia och Cleo. Kul med lite släktkalas då Cleo är mamma till Fia och mormor till Eros ;). Jag lämnade av mina saker i husvagnen innan vi tillsammans gick till resten utav gänget som var på plats. Dagen började med aktiviteterna snabbaste hanhunden/tiken, köttbulletävling och fiskdamm 🙂 Jag och Eros vann snabbaste hanhundstävlingen på tiden 3,4 sek innan tvåan på 3,8 sek. Han är inte bara snygger han är snabb oxå 😉

Efter dessa aktiviteter gick vi in för fika. Där hade till och med våra duktiga arrangörer gjort hembakat och tagit med sig. Kladdkaka, kladdkakemuffins och bullar som var supergoda! Efter fikat blev det lite massage tips då vi hade en deltagande hundmassör med på lägret som gav tips och råd gällande våra småhundar. Finns ju inte så mycket höft/armbågs problem hos våra snusrar så hon gav tips på lite vardagsmassage. Hon sa att det hade varit lättare att få visa på någon hund och jag erbjöd att hon kunde visa på Eros om hon ville. Nemas problemas sa Eros som snällt satt och njöt utav massagen 🙂 Jag fick mycket beröm över att han är välmusklad och fin i kroppen. En riktig ”muskelknutte” som hon fint uttryckte det 😉 Han är så otrolig lätt att ha att göra med och låter sig hanteras av allt och alla, mitt duktiga älskade skägg!

Dagen fortsattes med att vi delade upp oss i tre grupper en trimgrupp, en spårgrupp och en rallylydnadsgrupp som vi sedan cirkulerade mellan.

Eros med sin goa mormor Cleo.

Två goa Göteborgare med sina härliga snusrar Doris & Dagny spanar in hur rallylydnad går till.

Jag och Cleo tester rally för första gången, härlig fart i den gamle tanten ♥

Carina och Fia får instruktioner om rallylydnad.

Koncentration på hög nivå 🙂

Rally passar alla vovvar stora som små.

Fia försöker busa med Eros

Efter en heldag ute i friska luften vad det dags för buffè med go dryck till. Många roliga skämt drogs och sen blev det frågesport 🙂 Kvällen var lika lyckad som dagen och vi var bra trötta människor som hundar när vi drog oss till kojs. Sov som en gud i kortändan av husvagnen i en bred och go säng med en snarkande snuser jämte mig, tack återigen för sovplatsen Carina o Josefine.
Söndagen bjöd på morgonsol, go morgonpromenad och skönsång under frukosten 🙂 Underbara söta lilla Cleo försökte köra alla sina trix för att få smaka på våran frukost 😉 Kolla in den goa råttsvansen!

Dagen fortsatte i grupper om man ville, men det kändes som att vi alla var lite sega så det blev lite mer ”fri” lek 🙂 Jag passade då på att utnyttja en husse som var med på lägret för tandvisning på Eros. Det är verkligen toppen med personer som inte vet hur det skall gå till för då blir det exakt så som man själv vill ha det, vilket ledde till toppen resultat( inte för vi haft problem med det innan , men inte kört ordentligt med en man förut 😉 )Eros satt snällt vid min sida medans han kollade på tänderna. Han gick bra in för sin uppgift som tandkollare och började kolla bra noggrant där jag sa att det räckte :D. Därefter gick vi till sidan av rallybanan och jobbade på platsliggning, även där med bra reslutat :D. Vid 13 tiden tackade vi för en go helg och hoppas nu på att det blir en tradition till nästa år att ha snuserläger i Vårgårda. Hoppas oxå på att skägg med hussar och mattar ökar ifrån årets antal ca 30 st? till många många fler!

♥♥♥

Annonser

En kommentar på “Dvärgschnauzerträff 2012 på Tånga Hed

  1. Helen skriver:

    Härligt skrivet Anna! Kan bara hålla med dig! Allt var toppen! Hälsa fina Eros! ❤ Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s