Debut i lydnadsklass 1

Genom snabba beslut valde jag att anmäla mig och Eros till en lydnadstävling igår på Vara-Grästorp Bk. Det var en kvällstävling så vi hann ladda i lugn och ro under dagen 🙂 Det var 8 ekipage i klass 1 och vi fick startnr 2. Jag var ute i god tid för att kunna promenera och rasta Eros ordentligt vid klubben så han skulle hinna landa. De körde klasserna baklänges så började med Elit, Lk3, Lk2 & Lk1. En vän vid namn Cassandra debutera i Lk2 med sin cavalier Yerry och slog till med klassvinst, ETT STORT GRATTIS till dom! Med go stämning och härliga människor var det sedan dags för platsliggningen i klass 1. Vi blev två grupper med 4 i varje, precis lagom. Jag var svimmfärdig vid momentet, då det är det värsta momentet av dem alla. Jag hade 2 alternativ som Eros skulle göra OM han inte låg kvar, det ena var att han skulle komma till mig det andra var att han skulle sätta sig upp. Jag har resonerat till och från med diverse hundtränarvänner angående platsliggningen och jag har ju även backat vad gäller träningen, då han inte är helt säker i momentet. Dock har träningen gett resultat vilket ledde till att jag valde att köra på.

Allt kändes riktigt bra och han lade sig ner på första kommandot och låg lungt och stilla i ca 45 sek, sen satte han sig upp. Jäkla skit! Men han satt kvar och fick fin träning av att han låg mellan två lugna hundar så det är bara att träna på som vi gör så kommer förhoppningsvis även platsen att sitta. Vi fick med oss en 5:a ifrån platsen, kul att ändå plocka poäng i ett moment som jag trodde vi skulle 0:a och sen en 10 på tandvisningen som inte var några problem alls. Tackar även Cassandra för filmningen! Det är alltid kul att kunna studera sig själv och hund efteråt för att se vad vi behöver träna mer på. Får mig en positiv överraskning när jag kollar på filmen, då det känns sämre än vad det ser ut 😉

Kan inte säga annat än att jag är SUPERNÖJD! Det gick egentligen precis som jag trott förutom 0:an på läggandet. En kommunikations miss vid starten gjorde att han inte alls var med på vad som gällde. För övrigt tycker jag det ser riktig trevligt ut 😀 Ja, det finns en hel del att jobba på, men att det håller ihop så bra trots att jag är spyfärdig gör att jag tycker att lydnaden bara blir roligare och roligare. Vi fick ett kvitto på vad vi behöver träna mer på och jag fick även ett kvitto på att det inte kommer några överraskningar under tävling. Han är väldigt jämn och presterar samma på träning som på tävling vilket känns bra att veta 🙂 Är extra nöjd över att han tar apporten, dock med dubbelkommando och rullande, men han tar den. En 8:a på linförigheten känns extra kul, då vi även här körde fast när jag hängde upp mig på små bagateller i det stora hela 😉 En 9:a på helheten med fin kommentar blev en bra avslutning på våran debut 😀 Nu är det bara att träna på och flytta upp de momenten som vi behöver bli bättre på till nästa tävling så skall väl förhoppningsvis ett första pris sitta ;).

Annonser

En kommentar på “Debut i lydnadsklass 1

  1. BRA jobbat 😀 Nästa gång är första priset i hamn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s