Klubbmästerskap i agility på Borås Bk

Dagarna som har gått har varit lite tunga. Har åkt på en jäkla förkyldning som gjort att många timmar har tillbringats i sängen mellan jobb och hundträning 🙂 Tror att det ha gett resultat för jag börjar känna mig liiiite bättre. I måndags trotsa jag förkyldningen och åkte upp till klubben för en timmes lydnadsträning med gott resultat på platsen, fritt följ, läggandet/ställandet under gång, hoppet och apporten. Körde med belöning mellan och i momenten för att inte tappa fokus och attityden som vi har lyckats jobba upp 🙂 Igår gjordes inte många knop efter jobbet utan blev sängen hela dagen för att köra lite kort lydnadsträning på kvällen. Har börjat träna in rutan inför lyd. klass 2 och tycker Eros har fått bra förståelse för den på bara några repetitioner 😉

Idag har det då varit KM i agility på Borås Bk. Vädret var på vår sida och det var stundtals riktigt varmt. Vi var ett gäng på 25 pers som hjälptes åt med banbygge både för agilityklass och inför hoppklassen. Allt flöt på väldigt bra och stämningen var god. Efteråt var det grill, där jag även ragga upp ett till gäng att träna ihop med 😉 och prisutdelning där jag och Eros kom på 7:e plats av 19? startande. Var nöjd över resultatet med tanke på att alla tävlar mot varandra Boder collies som schnauzer 😉 Min syster var med som publik och fick våra lopp filmade.

Är supernöjd över farten i båda loppen (man kör ett agilitylopp och sen ett hopplopp, lägger ihop resultaten för att sedan få sin placering) och återigen sånt härligt sug på slalomet :D. Det som däremot inte var kul var att Eros för första gången i sitt liv ramla av balansen :(???. Som tur var gick det bra och han visar ingen hälta eller smärta, men fasen vad obehagligt det var och jag blev genast orolig över att hans tass. Jag tar upp honom igen på balansen utan problem och hejjar på honom extra mycket för att stärka upp honom. Som tur är, är han en tålig hund som skiter i sådana saker och kör på som vanligt 🙂 Allt som allt så är känslan bra i loppen. I hopploppet släpper jag honom mentalt för tidigt vid näst sista hindret där jag tänkte göra blindbyte som gör att han missar det, men jag lyckas få tillbaka honom utan att diska oss ;). En annan notering som jag har märkt är att när jag gör olika tempoväxlingar på banan tex mot upplopp eller raksträckor så har han en tendens till att riva, något som vi måste lägga in i vår träning.

Det något obehagliga agilityloppet.

Vårat hopplopp

En fin plakett och en liten fleecefilt fick vi allt med oss hem 🙂
Tack alla för en härlig eftermiddag och tack Pia Möller för din insats som domare!

Annonser

2 kommentarer på “Klubbmästerskap i agility på Borås Bk

  1. Pia Möller skriver:

    Grattis till bra placering!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s