Vad händer?

Jo, dagarna spenderas fortfarande i goda vänner sällskap med utflykter, hundträning och lite party, det är därför uppdateringarna på bloggen hamnar lite i kläm ;). Syster och jag var hos en gammal barndomskompis i torsdags på förfest som sedan ledde ut till Grand för att svänga våra lurviga 😀 Träffade mängder med gamla klasskompisar och vi gjorde dansgolvet osäkert ihop med Darin! JÄKLAR vilket ööööööööööööös 😀 Vi var riktigt nöjda med kvällen och att det sedan inte spelades en enda dålig låt under hela utekvällen trots blandningen utav musikstilar gör att Grand får ett stort plus i kanten och att ett återbesök snart gärna återupplevs igen 😉

Dagen efter(fredag) var det dags för lite agiliy tävling i Ulricehamn, där jag fick resesällskap utav syster och systerson. Vädret var lite svajjande, men höll sig på vår sida regnsträcket under dagen. Körde ett hopplopp och ett agilitylopp, där det resultatmässigt inte finns så mycket att hämta, men känslan framförallt i hoppklassen var suverän 🙂 Är oxå nöjd med att jag lyckades förhindra en tjuvstart i hoppklassen och sätta tillbaka honom ;), men starterna på tävlingar är osäkra så mer start-träning behövs. Loppet kändes riktigt flytigt, synd bara att nyfikenheten på nummerskylten vid slalomet gjorde att man var TVUNGEN att spana in den lite närmare som gjorde att vi fick 5 fel och eftersom det försvann en del tid med att tråckla tillbaka honom fick vi även lite tidsfel. Jaja, mer träning på nummerskyltsstörningar (dock något som jag trodde vi hade klarat av vid det här laget, då jag alltid kör med skyltar, men inte då 😉 ) Resten av kvällen så blev det taccos och tvhäng. Lördag och söndag har varit lugna gatan, inte haft så mycket energi så har bara blivit lite småpass här hemma.

Mitt och Eros hopplopp:

I går var jag nere på Blå Stjärna för en koll av Eros lungor. Förra gången jag var på fyrfota och tog blodprov m.m tyckte ju Milan höra lite ”skrovel” på ena lungan, så för min egna skull kände jag att det var lika bra att beställa tid i Göteborg. De kolla igenom honom och kände på körtlarna som idag var normala igen och röntgenplåtarna såg fina ut= visa inga konstigheter 🙂 Så han är friskförklarad, vilket känns skönt att veta eftersom vi tränar och tävlar. Han kommer alltid att vara väldigt värmekänslig så jag får ändå anpassa vår nivå utifrån hans förutsättningar, men det känns bra att veta att allt ser bra ut inuti honom. Hade sällskap utav Mari och Zammi och vi stannade till i lite djuraffärer innan vi for hem för en lite längre promenad. Mycket tjöt som vanligt, men som alltid är lika trevligt 😉

Idag kände jag mig lite rastlös så slängde iväg en förfrågan hos en nyvunnen vän på fejjan om lite tränings skulle kännas aktuellt idag. Klart det gör så kl 13 var vi uppe på klubben för lite lydnadsträning (trodde vi ja 😉 ) Om man säger såhär så har Eros ett VÄLDIGT tydligt kroppsspråk 🙂 Vi började med lite linförighet där jag ville ha kommendering och vi lyckades nog bli kommenderade i ca 30 sek i en u-formation som då ledde oss tillbaka mot vårt skuggiga ”läger”, där Eros väljer att kasta sig i skuggan och lägga sig som en groda 😉 Ja, tydligt om att det var alldeles för varmt för den sortens träning. Caroline och jag turades om med våra hundar och köra och efter jag kommenderat Caroline så ville jag köra igenom min och Eros berömda 3 kombination= Läggandet, inkallning, ställandet. Nja, fanns lite ljusglimtar och signalkontrollen på allt satt, men fokuset och farten var väl inte den allra bästa, men det har jag ju redan fått svaret på om varför (för varmt). Därefter körde jag apporteringen, tandvisning och hoppet för sig som satt som en smäck 🙂 Så visst finns det godbitar att hämta, men värmen tar kol på mitt skägg! Efter ca 30 min samanlagd träning valde vi att sitta och tjata istället. Himla kul när man möter nya människor som har samma tänk som en själv 😉 Samtalen blir väldigt intressanta och som idag väääääldigt långa upptäckte jag när kl var ca 14.55 och jag skulle möta en kompis i Knalleland för fika kl 15.05 🙂 Tacka för den trevliga träningen och for mot Knalleland. 

En trött och varm Eros som pustar ut i bilen efter mattes galna påhitt om att träna i denna hemska värmen 😉

I Knalleland fick Eros ligga med medans vi fika (bra passivitet) och sedan gick vi en liten runda. Kan inte säga annat än att han är så fruktansvärt lätt att ha med överallt. Han ligger lugnt och stilla när man själv är stilla och han går förbi barn,cyklister, inlinesåkare, folk i rullstol ja ”you name it” utan några som helst konstigheter. Duktig lanthund som på äldre dagar har blivit en mer stadshund ♥ Ikväll blir det att titta på ”Allsång på skansen”, något som jag har gjort sen barnsben. Är ju galen i musik och för mig är det en bekräftelse på att sommaren är här när det drar igång 🙂 Sen får vi se om vi går ut på tomten och kör ett litet pass linförighet när det blivit svalare, så jag kan få tillbaka lite bättre känsla i det momentet efter dagens mindre bra träningspass 😉 I morgon väntar träff med en annan kär vän och såklart är det hundpromenad inkluderat 🙂 Hoppas ni andra där ute har en lika bra semester som jag att titta tillbaka på nu när den mörka säsongen snart börjar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s