Så näääääära

Idag var det lydnadstävling på Angered BK. Halvvägs dit tänkte jag vända om för det regna så mycket att jag inte hörde radion i bilen eller knappt såg vägen så tänkte att köra lydnad i detta vädret inte riiiktigt kändes som det ultimata. Dock var det minst 30 min bilfärd kvar så jag tänkte och hoppades på att vädret skulle bli bättre plus att Cassandra och hennes härliga mor hade bestämt sig för att komma och hejja 🙂 Sagt och gjort så fortsatte jag och var framme vid 10 tiden och när jag kliver ur är det knappt duggregn. Bra låt det nu vara så tänkte jag! Kl 10.30 var det lottdragning och av 12 deltagare drog jag nr 10. Jag har ju varit bortskämd med att lyckats dra ”kant” plats i de andra tävlingarna jag startat, men nu var det dax att få hundar på båda sidorna. Det blev två platsliggningar med 6 st ekipage i varje grupp där vi var i den andra omgången. Brevid Eros hamna en aussie och en schapendoes och när vi stod uppställda så tänkte jag att detta kommer nog inte att gå, då vi var placerade i en ”sjö” 😉

Fy, vad tiden står still när man kör detta moment, men trots dyblött underlag och en schapendoes som först klia sig, satte sig upp för att sedan lägga sig ner igen låg Eros klockrent! Ord kan inte beskriva känslan av att det verkligen börjar kännas så bra och tryggt! Direkt därefter var det tandvisning där Eros satt fint när han kollade ena sidan, men reste sig när han kolla andra som ledde till avdrag i poäng 😦 Var ändå nöjd att han skötte sig så fint med tanke på hur tandvisningen var på förra tävlingen, så tackade för en trevlig tandvisning!
Våra poäng efter de två första momenten som vi inte filmade och resten av programmet där domarens kommentarer är inom parantes följer nedanför filmen:

Platsliggning: 10 poäng
Tandvisning: 9,5 poäng (ställer sig)
Linförighet: 7 poäng (VPS, något stramt koppel, LS,SS)
Läggande: 0 poäng (BFT, sätter sig)
Inkallning: 9 poäng
Ställande: 8,5 poäng (något sakta, BFT)
Apportering: 9,5 poäng (tvekan)
Hopp över hinder: 10 poäng
Helhet: 9 poäng (Mycket trevligt, lite slarv mellan momenten)
= 159,5 poäng, 2:a pris

Ja, vad ska man säga? Ett HALVT poäng ifrån ett 1:a pris 😦 Känslan genom programmet var ändå god.
Det vi behöver träna mer på är LF och även ”gången” i momenten och få till ”läggandet” som krångla denna gången (varierar ju krånglet mellan läggandet & ställandet) ;). Jag brukar ta kommentarer och poängen ifrån lyd. tävlingar på ett bra sätt, då det ändå är en bedömningssport man ställer upp i, MEN idag tycker jag domaren var för hård. Att hela tiden prata om SM-nivå och vad som krävs för att ta sig dit är inte något som jag bryr mig om. Mitt och Eros mål är inte att deltaga där utan jag vill bli bedömd i den klassen som vi är i för tillfället och det är i klass 1. Det som jag är besviken över är framförallt poängen i inkallningen, ställandet och helheten, där han tycker vi var ”slarviga” mellan momenten???? Jag skall nog ändå vara nöjd med en 9 på helheten, då det var jag och den som vann som fick det bland topp 5 ( de andra fick 8:or). Resten av bedömningen är väl inte så mycket att snacka om, då den känns ”rättvis” men vet inte vad vi kunnat göra bättre i inkallningen och ställandet som jag själv tyckte satt som en smäck!

Jaja, vi kom på en 5:e plats av 12 starter och med den hårda bedömningen som var är jag ändå nöjd! Är anmäld till en tävling till nästa helg så får se hur det går. Är lite velig om jag skall köra på ett LP1 eller gå vidare till 2:an, då vi har tjatat 1:an bra länge nu. För våran del har det i för sig varit bra för att bygga upp tryggheten i platsen och att jag ser att han faktiskt håller flera gånger vad gäller tex tandvisningen och hålla ihop sig under ett program. Trots att vi inte nått upp till ett 1:a pris så känner jag ändå genom att köra några stycken klass 1 tävlingar att vi får rutin på tävlandet och att vi inte kör på ren ”tur”. Vi har hållt en jämn kurva i vårt tävlande med missar av moment som inte sitter när det  väl gäller, men jag hoppas att det gör det nästa helg 😉 Tack, Cassandra för filmandet och tacka din mor för pepp och trevligt sällskap!

Som vanligt blir man ”hemma” blind så tar tacksamt emot ifrån objektiva ögon tips och tankar om hur du tycker vi ser ut på planen :)Många delar vet jag om, men nyttigt att få andra infallsvinklar. Ser du vad jag hade kunnat gjort annorlunda i inkallningen och ställandet får du gärna delge det, för den är jag poängmässigt besviken på samt att våra transporter mellan momenten skulle vara ”slarviga”, något som jag själv inte tycker vi är?

Annonser

7 kommentarer på “Så näääääära

 1. gaah såå sjukt nära men nästa gång så 😀 För inte så länge sen var jag ett halvt poäng ifrån första pris i eliten med Ia, man blir lite små less, ahha!

  Kom på’t igen bara, ni är så bra!

 2. GRYMT bra tävling Anna! Du ska absolut vara stolt över dig och Eros 🙂

  Till att börja med, jag har själv tävlat med Edwin och gått fel under kommenderingen men inte fått avdrag för det så det verkar konstigt. Sen förstår jag inte vad som menas med slarv mellan momenten.. Det ser verkligen jättebra ut och man måste få lov att peppa hunden och visa lite glädje. Detta ska vara en ”rolig” sport. Tråkigt när domare inte kan bedöma ekipaget på rätt sätt, det är i klass 1, alla siktar inte på SM och som domare tycker jag man måste kunna se till hundes förutsättningar. Du vet om när/vart han är slarvig men det tar du ju med dig…. Ni tar det snart – glöm bara inte av att ha ROLIGT under tiden 😉

  KRAM ❤

  • Anna skriver:

   Tack gummsan! Ja, det är inte lätt med bedömningssport men har man gett sig in i leken får man leken tåla 😉
   Jupp, mer stoj och lek på träningen framöver för att få tillbaka lite glädje står högst upp på schemat 😉
   Kramis

 3. Mari skriver:

  Han är rätt slarvig under LF det håller jag med om. Han har varit bättre under träningarna. Vet inte om det kanske går för långsamt och att det är därför han svävar ut så och inte är riktigt så uppmärksam? ( Sedan gjorde du HELT OM när domarens kommenderade HÖGER OM, samma som på träningen, så det drar ju också ner poängen en del)
  Inkallningen så saktar han ner ungefär halvvägs och har inte alls samma tempo sista biten, syns tydligen på filmen, men han satte sig i position snyggt.
  I Ställandet så håller jag också med domaren om att det går långsamt, syns att Eros förväntar sig att han snart ska stanna, vilket ju slår ner på tempot lite. Och så går han ett par steg efter att du kommenderat, fast 8.5 tyckte jag var lite väl hårt. En 9:a tyckte jag ni kunde fått i alla fall där.
  Helheten, ja alltså, han har ju lite granna för sig mellan momenten, han skakar på sig, hänger inte med när ni transporteras mellan momenten, tittar på annat osv. Så det är nog därför ni fick en 9 på helheten?

  Nåja, nästa vecka så sätter du det! Då får ni ert första 1:a pris! Garanterat!! 😀

  • Anna skriver:

   Angående LF så säger jag inget om det. Var inte helt på topp och han svajja både i fokus och position så där har jag inget att anmärka på vad gäller bedömningen. Jupp, gjorde fel då det var svårt att höra vad hon sa, men är osäker på om det skall dras poäng för det? Får spana reglerna 🙂
   På inkallningen så saktar han ner ja, men annars hade han ju inte kunnat komma in i fotposition. Tycker han är duktig att han för en gång skull läser av avståndet och inte springer förbi pga farten som typ hälften av de andra hundarna gör. Oxå frågan om man verkligen ska göra avdrag för tempoväxling som ändå är i galopp för att hunden skall kunna komma in i position?
   Ställandet så är kanske tempot något lågt, men han utför hela momentet korrekt så återigen avdrag för tempo? Här tycker jag man skall se på helheten och vad det är för hund. Glömde nämna i inlägget om att gräst är bra högt som gör att små hundarna fick gå på ett annat sätt, dock bra info att få så jag även tränar i högt gräs då och då 😉
   Visste inte att det blev nerdrag på att en hund skakar sig? Det är långt mellan transporterna vid vissa moment så höjer upp tempot lite på honom mellan momenten för att inte tappa honom, vilket man inom vissa gränser får göra eftersom det är den enda belöningen man har på plan. Jag klappa om honom och sedan gick vi dit vi blev tillsagda. Som sagt är i klass 1 och har inga planer på SM så vill bli bedömd där jag är. Jaja, tack för feedbacken och det är ju som med allt att poängsättningen ligger i betraktarens ögon 🙂 Bara att träna vidare och förhoppningsvis sätta den nästa helg 😀

   • Cassandra skriver:

    Jag har aldrig hört att domaren drar ner för att man kanske hör fel. Tävlingsledaren brukar/ska kunna korrigera det smidigt vilket hon inte gjorde. Däremot skulle du upprepade gånger ”höra fel” så måste väl domaren utreda om det är tävlingsledaren som är otydlig kanske? Han ska i alla fall inte dra ner på att du hörde fel en gång. Tycker jag i alla fall. Håller med dig om inkallningen Anna. Hade han haft samma tempo hela vägen så hade ingången inte varit lika snygg. Han gör det verkligen på ett utmärkt sätt tycker jag! Man får som sagt inte glömma att det är klass 1 och att många, både hundar och förare är nybörjare och därför måste domaren ha överseende med vissa saker. Jag tycker att Eros har så mycket fokus du kan kräva mellan momenten, allra helst när man har en tävlingsledare som står för nära hela tiden. Sen står det inget i reglerna att han inte får titta på annat bara han lyssnar och hänger på dig. Tycker också du berömmer på ett lugnt och bra sätt så att Eros fortsätter att tycka det är kul. Svårt att se på ställandet hur transporten är. Det enda jag ser är att han kommer lite långt bak men ser inte om han luftar ut något. Hård bedömning där i alla fall då själva ställandet var klockrent.
    Sååå värt ett första pris men men sånt är livet. Ni är på g och denna tävlingen var den bästa ni gjort. Kör hårt på lördag! Förhoppningsvis kommer vi och filmar och hejar! 🙂

   • Anna skriver:

    Tack för peppen och jupp vi skall köra hårt på lördag ;)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s