Inte denna gången heller

Tävling igår på Tånga Hed som inte räckte ända fram. Känslan var god, lagom många hundar och vädret soligt (något för varmt för vår del). Fick allt filmat så tänker bara skriva en kort analysering om varje moment, dock något längre om platsen för den är jag irriterad och förbannad över 😉
Här nedan är en länk till filmen, återigen krångel på wordpress som gjorde att det inte gick att infoga som jag brukar (tröttsamt).

http://www.youtube.com/watch?v=vDdKPzrovEw&feature=youtu.be

Platsliggande: 0 poäng:
Vi var tre hundar i vår grupp. En klubbkompis med sin dvärg schnauzer Gnistra, en collie och jag och Eros. Utgångsläget kändes ultimat med få hundar och kant plats. Känslan var god tills vi kom till vår plats, där jag såg att Eros fick något dåliga vibbar utav collien jämte oss. Kan rabbla en massa om denna platsliggningen, men ska försöka fatta mig kort 😉 Collien la sig inte på kommandot förrän typ 5 försöket, matten gick knappa 2 m då satte sig hunden upp och börja skälla. Efter en stund väljer hunden tillslut att långsamt gå till sin ägare. Ja, ni ser ju själva hur Eros reagerar på detta. Orolig, fundersam på vad han skall göra väljer han att gå några steg närmare mig för att känna sig trygg igen. Här kommer två funderingar på situationen.

1 Att på träning göra så att hunden jämte reser sig så jag kan belöna att Eros ligger kvar. Kruxet är att jag måste hitta någon som vill bryta sin platsliggning för att hjälpa mig. Det skall ju helst vara hundar som trots denna störningsträningen inte får sin egna platsliggning ”förstörd” genom ha fått resa på sig.

2 Egentligen skall ju Eros vara såpass trygg och stabil att han ligger kvar oavsett vad, MEN då vi aldrig har tränat på att detta sker (en hund reser sig) så förstår jag Eros reaktion att han inte vet vad han skall göra.

Vi har ju haft turen med bra och riktiga platsliggningar på våra föregående tävlingar så…ja, det var väl bara en tidsfråga innan man hamna jämte någon som startar sin hund för tidigt. För övrigt drog samma hund av plan och sprang runt under programmets del oxå. Ja, ni kan ju förstå vad jag tycker och tänker om att ägaren startade denna hunden. För jävla tråkigt att min och Eros chans skall sumpas pga för dåligt tränad hund som förstör för andra i gruppmomentet. Annars var det bra mycket störning iform av ringträning, utställningsspeaker och musik samt högljudda bilar och publik både bakom, vid sidan och framför som jag tycker Eros klarar bra. Gäller alltså att få till träning på resande hundar så upp på träningslistan hamnar: Störningsträning iform av brötiga och ofukuserade ekipage 😉

Tandvisningen: 10 poäng
Finns väl inte så mycket att säga 🙂 Han sitter fint och det var en trevlig domare som var lugn och fin (notera Eros försök till lite  extra kli i slutet 😉 ) För övrigt pratade domaren med mig efter momentet och sa att det var riktigt synd på platsen. Han kunde tyvärr inte tekniskt bryta momentet, då det inte uppstod något som gjorde att han hade rätten till det.

Linförighet: 6 poäng
Skall påbörja projekt linförighet nu. Känslan är dålig och fokuset väldigt splittrat. Nos i backen, positionsbyte, svävande och dåliga halter är ju bara några saker att notera. Har diskuterat lite med småhundsägare som har en fin linförighet och skall se hur jag skall gå tillväga för att förbättra detta momentet hos mig och Eros. Linförigheten och fria följet är ju trots allt en ”röd tråd” i lydnaden och jag märker att vi tappar vissa detaljer även i andra moment när detta inte funkar.

Läggande: 9 poäng
Oki framföring, dock lite ofukuserad och sedan något segt läggande. Träning på bara snabba läggande framöver.

Inkallning: 9 poäng
Ser fint ut, förutom ingången där han valde att ”studsa” på mig 😉 Hmm, något nytt som dök upp, men bara att träna ingångar separat.

Ställande: 0 poäng
Ja, det var som jag skrev på förra tävlingen att vi kör varannan gång med att sätta momentet. Ena tävlingen fixar han det, medan han nollar på nästa 😉 Hmm…träningsmässigt är det lite svårt och jag tror inte jag skall nöta dessa (läggandet & ställandet) för mycket.

Apportering: 10 poäng
Kan bli säkrare, då det är lite rull. Köra med andras och många olika apporter på träningen.

Hopp över hinder: 9 poäng
Känns helt oki, men jag ställde upp honom för långt bort. Han blir något störd utav hundar som låter/bråkar och kommer av sig i ingången. Träning är även här att köra på mer olika platser med mycket liv och rörelse.

Helhet: 9 poäng
Ja, när jag ser film så ser det inte lika dåligt ut som det kändes. Finns en hel del att jobba på, men när jag tänker hur det var från början med vissa moment så har vi kommit en bra bit på vägen. Kul att oftast få höga poäng på helheten som sämst har vi fått en 8:a, inte så tokigt 😉

Slutpoäng: 107 poäng och ett 3:e pris

Vill även säga ett mega stort GRATTIS till Mikaela och Gnistra som kamma hem hela rubbet i lydnadsklass 1 med klassvinst och ett 1:a pris på de fina 181,5 poängen! Härligt med en dvärgschnauzer som krossar motståndet och visar upp ett fint fint program med en 10:a på linförigheten som var grymt 🙂 !

Annonser

2 kommentarer på “Inte denna gången heller

  1. Surt med platsliggningen och ställandet 😦 Vi får hålla tummarna för nästa gång istället!!!!
    Kram på er

  2. Nästa gång så 😀 Jag brukar alltid ordna som en liten tävlingsträning innan tävling och köra Unik på det för att få in hel tävling med uteebliven belöning mellan momenten innan tävlingen 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s