Mycket hund

Ja, mycket hund blir det. I helgen var det agilitytävling i Tranås. Hela fyra lopp avverkades, 2 agilitylopp och 2 hopplopp i klass 2. Resultatmässigt finns det inte så mycket att hämta, men jäklar vilken go känsla vi hade 🙂 Eros var taggad och körde järnet i alla fyra loppen trots vår första start var vid typ 14.30 tiden och vi var där vid 07.00 på morgonen, då vi samåkte med Catarina 😉 Tycker dock alltid det är roligt att spana på alla andra som kör plus att man känner ju en del folk som man endast träffar på tävlingar så det är roligt att tjöta, peppa och kolla på grym agility 🙂 Jag  fick filmat två utav mina lopp ett hopp och ett agility.

Agility 2 A.
Kan ni se här

Finns en hel del att hämta i hela loppet. Slarvhandling utav mig leder till snurr, vägringar och missförstånd. Slarva även vid banvandringen och trodde att det var den närmsta ingången som gällde på tunneln (nr 5), var dock den bortersta. Såg detta på hunden innan mig som gjorde att jag fick tänka om min handling (inte första gången jag missar en sådan sak, skärpning på banvandringen 😉 ). Dock är känslan go och han bjuder på bra fart 🙂 Kontaktfälten var oki utan större skutt av = bra!  Slutade på 10 fel och en 12:e plats.

Hopp 2 B
Kan ni se här

En rolig men trixig bana där inte ett enda hinder stod rakt. Luriga vinklar och vissa partier där Eros fick upp fart som gjorde att jag inte var på det stället jag tänkte mig 🙂 Återigen glad för farten och suget framåt, något som vi jobbar på och som nu börjar ge resultat 🙂 Glad för att jag lyckades rädda upp situationen på sista hindret där vi var nära en disk 😉 Resultatet är ännu inte registrerat i sbk, men speakerna säger 5 fel dock inte tiden så får se sedan hur det slutade.

De andra två loppen kommer jag inte riktigt ihåg mer än att vi diska oss i sista agilityloppet pga jag inte ville ta tillbaka honom i slutet då han drog järnet 😉 En härlig, men mycket blåsig dag avlutades vid 20.30 tiden och då var vi lagom trötta allihopa när vi landade i sängen kl 23.30 ;). Härligt att träffa alla goa klubbisar som hejjar och peppar när man är på banan! Vill helt klart åka på mer tävlingar, men verkar vara lite glest med det nu framöver 😦 Jobbar ju varanna helg och sen ligger de flesta tävlingarna en bra bit bort som gör att jag avstår. Får helt enkelt köra på med träningen och spana tävlingar till nästa år istället 🙂 Har ifs lite DM och liknande kvar så riktigt ännu är inte säsongen slut.

Igår slöa vi i soffan hela förmiddagen för att sedan möta upp en spårgrupp på eftermiddagen. Vid 17 träffades vi ett gäng vid Bråt för att lägga varsitt spår. Jag bad en tjej lägga ett enkelt spår med en snäll vinkel i 1+slut ca 200 m. Var ett ängsspår med liggtid ca 2 tim. Under liggtiden lade dom andra sina spår innan vi gick till bilarna för lite fika och tjat 🙂 När det var dax för att spåra var Eros taggad som vanligt 😉 Påtaget gjorde han superfint, blev en ringning innan apporten som han löste fint, bra markering av apporten som han apporterar för att sedan målmedvetet spåra till slutapporten. Ett helt oki spår för att vara det andra personspåret han går och icke förar spår 🙂 Känner dock att jag behöver köra på med längre spår med mer svårigheter och i varierad terräng. Efteråt fick de som ville testa att släppa sina hundar på en sk ”fälthare” som man har när man tränar geryhounds. Är några som är aktiva i greyhoundparken här i Borås som hade träningsredskap med sig. Haren var en sliten ica påse som Eros drog järnet efter 😀 Haha, körde 3 race och Eros tyckte det var grymt kul! Avlutade träffen med en promenad där en bc, en lappe och två nakenhundar +skägget fick springa lösa och busa 😉 Trött och nöjd hund som däcka i soffan vid hemkomst.

Idag gick jag på min arbetsvecka, en jobbig natt blev det där tröttheten var på mig som en hök 😦 Blir irriterad när jag blir så trött att jag måste ta micropauser för jag vill egentligen bara bli klar och åka hem och sova. Jaja, bara att bita ihop och köra på (hehe). Efter sömn blev det ett tandläkarbesök där tandläkaren tyckte mina röntgenbilder var tråkiga, fanns inga hål eller annat kuligt att titta på 😉 Hem igen för lite vila innan vi for in till klubben och mötte upp några taggade träningsvänner.

Körde igenom lf under kommendering med mycket svängar och halter i. Vänstersvängar och helt om vänster börjar kännas fint. En körning utav läggandet, inkallning och ställandet utan problem för att sedan avsluta träningen med en platsliggning. Lade Eros mellan Zammi och Carolines sheltie (Millie?) där det är en aning för oroligt i början för min smak. Han ligger på stället, men rycker i bakbenen något som han gjorde när vi börja träna platsliggning pga osäkerhet. Känns som detta har kommit tillbaka lite efter Tånga tävlingen, så det är bara till att köra många positivia platsliggningar och hoppas på att jag hinner bygga upp tilliten igen tills på lördag. Var en god träning, med perfekt väder, bra störningar på plan och ett glatt humör på alla som var och träna! Njuter verkligen av att fått rutin på träningen och att det dyker upp fler och fler som vill träna ihop= Riktigt kul!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s