Dagarna kommer och dagarna går

Jobb, hundträning och fika med en god vän är vad dagarna har innehållit. Snart helg och 2 nätter kvar att jobba sedan ledigt. I morgon vankas det lydnadstävling (håll nu era tummar hårt att vi tar vårt efterlängtade 1:a pris) och på söndag skall jag vara agilityinstruktör för några Landskrona bor som är och besöker vår klubb 🙂 För övrigt infinner sig en skön känsla i både kropp och själ. Ser ljust på framtiden och hoppas att kunna fixa till min ekonomi till det bättre för att kunna söka eget boende. Är de två ”små” detaljerna som behöver fixas för att livet skall vara helt på topp ;).

För övrig info så bytte jag foder på Eros för några veckor sedan. Han har förut gått på Standart som jag varit nöjd med, MEN då fosfor halten är något hög i deras foder (1.2 %) och att det varken innehåller någon glukosamin eller omega 3 eller omega 6 så har jag nu bytt till Carrier som har fosforhalten 0.9% och glukosamin(info) plus omega 3 och omega 6. Jag vill ju helst hålla mig till svenskt foder och bra storlek på foderkulorna och efter att Mari med Zammi bytte och Eros fick lite smakprov så bytte även jag. Kan säga att jag är supernöjd! Något som jag har märkt är att Eros är snäppet piggare och trampar inte lika mycket med tassen :D. Tänkte inte på det förut, men tror absolut glukosaminet har en stor del i det hela! Tycker även att han bajsar något mindre nu än vad han gjorde förut (hehe, är väl bara småbarnsförälder och hundägare som ägnar sig åt bajstankar 😉 )så kan inte vara mer nöjd. Sen är Carriers utbud något bättre än Standart, då jag tycker att Standart saknar de viktiga ålderindelningarna (valp, unghund, vuxen, aktiv mfl). De har mer ”stora” grupper som att deras Extra foder kan används både till aktiva hundar och till valpar.

När jag tänker efter så är det ju klantigt att han har gått på foder som inte innehåller något för leder/skelett?! En tanke till andra som ger Standart till hundar som tränar hårt är att vissa ämnen saknas som kan ha stor betydelse för hundens hälsa vad gäller leder och liknande och att man kanske skall ge någon form av tillskott för att förebygga skador. Funderar starkt på att även tillsätta extra glukosamin till Eros för att se om det kan bli mer förbättring på hans tramp. Vet att kroppen bara kan ta upp en viss del och hur mycket Eros skall ha får jag försöka kolla upp en annan dag. Allt är individuellt och ett foder som funkar på en hund kanske inte funkar på en annan. En hund som inte har några problem med leder etc. kanske man heller inte märker någon förändring på medans Eros som ev. behöver tillskottet visar stor skillnad. Smaken är som baken helt enkelt, delad 😉 Nog om kosttankar, men när man är aktiv med sin hund är det av stor betydelse att hunden får i sig ett bra foder.

Bjussar på lite goa bilder från lydnadsträningen i onsdags på Lerums Bk. Träffade upp Gabbi (som fotat) och grabbarna bus för träning, snack och bus! Eros var busigare än vanligt och bjöd upp Nixon för en massa jage (oxå en förändring som jag tror har lite med foderbytet att göra, då han helt enkelt kanske har behövt lite ledsmörjning 😉 ).

Älskade flaxöra ♥

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s