Där satt den!!!

Efter knappa 4 tim sömn ringde klockan, då det var lydnadstävling på Vara-Grästorps Bk idag. Kl 13 var det lottning för klass 1, men vi var där redan vid 12 tiden för att promenera, sniffa av omgivningen och små peppa platsmomentet och läggande under gång 🙂 Vid lottningen drog jag nr 5 av 11 starter, kändes helt oki. I första platsliggningen kördes nr 1-6 vilket innebar att vi var först ut. Hamnade mellan en golden och lagotto som båda låg lugnt och stilla vilket speglade av sig till Eros som då oxå låg lugnt och fint. De första 30 sek är han liiite för orolig för min smak (slickar sig runt munnen) men han ligger kvar och still i hela platsen 😀 De 2 min som platsen är, är de längsta i hela världen och det känns som jag skall svimma, men känslan av att gå tillbaka till honom efter lyckat moment är obeskrivlig. Direkt efter platsen gick vi en och en fram för tandvisning som är nemas problemas för Eros.

Vi gick en liten skogspromenad efter de två första momenten för att släppa lite på spänningarna och för att ladda om inför programmet. Det är alltid svårt att veta hur mycket och hur länge jag skall värma upp honom eftersom lydnadstävling fortfarande är rätt nytt för vår del. Tycker mig börja finna en balans, men det krävs mer rutin för att få till en riktig säkerhet eftersom man aldrig vet vilket startnr man får. En tidig start kräver ju att man är uppvärmd innan man kommer, medans en senare start kanske kräver lite mer passivitet 😉 Väl in på plan så blåser det rätt mycket (gjorde det när vi körde platsliggningen oxå därför han även låg och sniffa i luften= något oroligt) som gjorde att han var en aning ur fokus. En ”lycka till önskning” ifrån domaren innan starten och sen körde vi igång.

Linförigheten är inte så mycket att snacka om, behöver träna MYCKET på detta momentet och bestämma mig hur jag vill ha det. Känslan var sådär, men det blev inga större släpp och han var med mig hyffsat bra.

Läggande svävar han som vanligt ut (lf som inte funkar) och jag är osäker på honom som gjorde att jag titta lite väl mycket på honom när jag kommendera, MEN han lade sig.

Inkallande ett utav våra starkaste moment som känns klockrent. Ett litet tramp på mig vid ingång, men annars toppen! Bra fart hela vägen!

Ställande tappar honom i transporten som gör att han hamnar lite på efterkälken, men han tar kommenderingen och står snyggt hela tiden ända tills han får kommandot ”fot”.

Apportering något tjockare apport än vad han är van vid som gjorde att det blev lite väl mycket tugg/rull.

Hopp över hinder oxå ett utav våra starka moment. Att träna på är ingången där han idag hamna lite för långt fram.

Ja, och poängmässigt och omdömmes mässigt (domarens kommentar inom parantes) såg det ut såhär:

Platsliggande: 10 poäng
Tandvisning: 10 poäng
Linförighet: 7 poäng (vp, luftig, ss)
Läggande: 8 poäng (transport, dk)
Inkallande: 10 poäng (mycket bra)
Ställande: 8 poäng (transport)
Apportering: 7 poäng (tugg)
Hopp över hinder: 10 poäng
Helhetsintryck: 9 poäng(Trevligt ekipage! Lagom beröm mellan momenten)

= 174 poäng ett 1:a pris och en 4 plc. av 11 ekipage :D, ÄNTLIGEN!

Tyvärr fastna vi inte på film idag, typsikt nu när vi äntligen satte vårt första pris men det kanske är meningen att vi inte skall bli filmade 😉

Nu är jag ju lite delad på hur jag skall göra, men tror nog allt att jag skall försöka sattsa på ett LP1. Det blir lite meck nu när vädret blir sämre och man får krypa in i ridhus, men det är bara att testa och se hur han reagerar. Hade tänkt att köra vidare till klass 2, men efter lite bollande med Cassandra och att jag ifrån början hade som mål att ta LP1 med honom så skall jag nog köra på den linjen 😉

Träningsplanen däremot kommer vara att jag skall satsa på att träna in klass 2 momenten nu och bara kolla av ettans ibland. Vi är rätt uttråkade på ettans moment och behöver lite ”nytt” att bita i 😉 Vi har redan börjat på vissa klass 2 moment, men nu kan jag köra på lite hårdare. Störst fokus kommer vara att få till vår linförighet, då det sen i klass 2 är fritt följ (samma som linförighet, men utan koppel). Som jag nämnt förut är fotgåendet den röda tråden genom hela lydnaden och när den inte känns bra tappar man både fokus och känslan. Dagens tävling var känslomässigt inte den bästa pga lf och tappat fokus, men det räckte i alla fall 😉
Nu blir det lite sömn innan jag går på sista arbetsnatten och i morgon förmiddag skall jag upp till Borås Bk för att ha lite agilitykurs med våra gäster som är och besöker klubben

Min duktiga skäggfarbror!

Annonser

2 kommentarer på “Där satt den!!!

  1. GRATTIS ÅTERIGEN älskade kompisar!!! Ni är grymma och kan övervinna allt 😀

  2. STORT GRATTIS 😀 DÄR SATT DEN! Fina poäng!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s