Vilken natt & vilken lycka!

Mycket skall man vara med om som tidningsbud. Att det rör sig mycket djur ute i skogarna är ju inget nytt, men att stöta på en svart vovve mitt ute i skogen hör inte till vanligheterna. Den lunka längs med grusvägen i en brant uppförsbacke och innan jag helt hade reflekterat över att jag såg en hund så körde jag ca 5 m till för att parkera uppe vid backens början. Gick ur med ficklampa och ropade, utan reslutat 😦 Var kvar runt en kvart men kände att jag var tvungen att åka vidare. Ligger ju en del gårdar runtomkring så tänkte att den kanske tillhörde någon av dom. Körde ca 5 km mot Hyssna innan jag stanna igen för som hund/djurvän går det inte riktigt släppa att det går en lös hund i skogen 😦 Sen så tänker jag mig själv in i den hemska situationen om Eros någongång skulle försvinna, så skulle jag vilja ha all hjälp i världen för att finna honom igen! Fundera först vem jag skulle höra av mig till. Polisen?? Hm, och säga att jag sett en hund i skogen som jag tyvärr inte fick tag på. Kändes inte aktuellt då det inte kändes som de skulle prioritera en sådan sak. Fundra en stund till och kom på att det finns en grupp som heter ”Bosses hundhjälp” på fejjan. Gick in och spana, men för att skriva så var man tvungen att bli medlem. Skicka iväg förfrågan och blev godkänd knappt 10 sek efter jag skickat. Skrev en notis:

”Jobbar som tidningsbud i Marks kommun i västra götaland område Hyssna. Såg nyss en cavalier black/tan lös i skogen i området Ansered. Stanna och lockade på den men försvann. Om någon känner till en saknad cavalier i Hyssna som stämmer in på beskrivningen kan stället vara bra att leta på. (Hoppas de är oki att lägga in det här? Snabbläste reglerna men är väldigt försenad nu pga försöke få tag på vovven)”

Sen gick det knappt 1 sek till och mitt meddelande var skickat till ett arrangemang där en hund på min beskrivning stämde in, dock var det inte en cavalier utan en jakt cocker. Mob nr mellan hon (Bitte) som höll i arrangemanget utbyttes och snabbt därefter pratades vi vid. Hon ringde i sin tur upp ägaren som åkte iväg med en gång, då jag lovade att vänta för att kunna visa platsen där jag sett henne. Efter ca 30 min är vi tillbaka på platsen som jag såg lilla Ksenia och matte som var en trevlig, äldre dam på 50 plus som även hade med sig sin andra vovve, packa på sig ficklampa och nödvändigheter för att kunna fånga in sin hund. Då jag var ca 2 tim försenad vid det här laget så var jag tvungen att fortsätta min tur (hade narturligtvis velat stanna kvar och hjälpa till). Kändes inte heller helt hundra att lämna ägaren själv mitt där ute i skogen, men men önska henne lycka till och fortsatte och höll mina tummar stenhårt om att hon skulle hitta henne!

Efter knappa 20 min ringde Bitte upp mig igen och sa att Ksenia var hittat!!!! Vad ska man säga?? Lyckan var total!!!!! Vovven har varit borta sen den 26 sep och folk har letat som galningar och så råkar hon gå där på vägen precis när jag åker förbi!!! Fy bubblan vilken känsla det var att kunna hjälpa till och att slutet blev så lyckligt!! Sen är det bara att lyfta hatten till alla människor som dygnet runt är kontaktbara och arbetar med att hjälpa ägare finna sina bortsprungna hundar! I detta fall och som i de flesta fall så är det många människor och olika grupper som är inblandade bland annat då ”Bosses hundhjälp”(som var den grupp som poppa upp först när jag fundera på vem jag skulle kontakta) men även gruppen ”Efterlysta djur” är en stor grupp med många engagerade medlemmar som hjälper till i vått och torrt. Så jag uppmanar alla människor hundägare som icke hundägare att söka upp ”Bosses hundhjälp” och ”Efterlysta djur”, men även övriga grupper på fejjan om bortsprungna djur och bli medlem där. Detta för att om någon hund eller annat djur i ett visst område försvinner så kan man lätt tagga personer som bor i närområdet för att kunna få så mycket hjälp som möjligt plus att man själv kan spana runt och se vilka djur som är bortsprungna och kanske kunna göra en insats.
Här är en länk till Ksenias event (så ni får en uppfattning om hur gruppen är uppbyggd) som inte hade kunnat slutat på ett bättre sätt!

Underbar start på fredagen och nu kommer jag sova riktigt gott och det tror jag nog en viss hund oxå kommer att göra 😉

Annonser
Detta inlägg postades i Jag, Jobb.

14 kommentarer på “Vilken natt & vilken lycka!

 1. staffan skriver:

  Helt fantastiskt gjort. Vet själv vilken ångest man har när ens hund är ute på vift och man börjar förlora hoppet. Så värdefullt!!!

 2. Anette Hjelmström skriver:

  Vilken härlig läsning o fantastiskt bra gjort 🙂

 3. Så härligt att läsa det här! Och vilken tur för hunden att det kom en hund intresserad brevbärare förbi!

 4. Ann Knutsson skriver:

  Jag blir så lycklig när jag läser din historia. Och hur du tänker! ”tänk om det varit min hund” då hade jag velat att någon brytt sig. Heder för sådana som du,fortsätt så. Tack snälla för din insats. Önskar dig en trevlig helg./ Ann och cockern Rasmus

 5. Bodil skriver:

  Fantastiskt 🙂 Hurra för såna person som tidningsbudet

 6. Annette skriver:

  Inte som den lilla terrier jag plockade upp från en trafikerad väg. Körde runt på bygden och frågade men ingen visste vems den var. In till polisen och lämnade den och fick sedan reda på att ägaren var ursur för ”den brukade gå på egna promenader och kom alltid hem”. Kan tilläggas att den då var minst en mil hemifrån…

 7. Ons Ymmla skriver:

  ´Verkligen underbart Anna ❤ Du är nattenshjälte ❤
  Stort av dig att prioritera vovven!

  Det kan ha varit den enda chansen vi fick att få hem denna vovve…. du lät den inte gå dig förbi….. det är alla 4000 medlemmarna som gör den stora skillnaden, att vi vem vi än är och var vi än är, sträcker ut den där behövande tassen som gör skillnad.
  Bosses har genom sina medlemmar och sponsorer hjälpt många hundar hem, hjälp över 100 hundar till veterinärvård, och långt fler att få en skål mat varje dag om husse och matte har det svårt.

  Kommer alltid minnas din insatsa Anna ❤

 8. Monika Holm skriver:

  Riktigt underbart gjort av dej, vilken tur att just du körde förbi där!!! En stor eloge till dej <3<3<3

 9. Härligt att läsa.Tårarna rinner nerförkinderna idaghi hi. Har en cocker själv så det blev känsligt. Underbart gjort av dig o ta dig tid. Fin hundmänniska du är♥

 10. Louise skriver:

  Underbart att höra din insats och hjälpa vovvsingen tillbaka till sin familj! 🙂 / Louise och Cockern Teddy från Norrköping!

 11. Paula Johnsson skriver:

  men gud va fint, vilken ängel du är, tänk va du gjort deras liv komplett! Kram

 12. Underbart!! 🙂 Förstår din känsla!

 13. Karin skriver:

  Du är fantastisk!! Underbart att läsa om ditt engagemang 🙂

  Karin

 14. Eva & Tova skriver:

  Så underbar läsning Anna! Tack för din rapport om natten!! 🙂
  /Eva & pinschern Tova

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s