Irritationer

Måste bara skriva av mig två irritationer som jag bara inte kan släppa och som jag heller inte kan undkomma (den ena kan jag i för sig komma undan eftersom jag själv kan välja att utsätta mig för den eller inte ;)).
Det första stora irritationsmomentet är:

Ljuskombinationen på bilar. Detta är något som framför allt är väldigt påtagligt nu eftersom det är mörkt ute. Eftersom jag jobbar natt så känner jag att jag blir rätt känslig vad gäller styrka på ljus och eftersom jag inte kan undvika möten på hemvägen så är det inte så mycket jag kan göra någonting åt. Vill nu upplysa om att:

Det är förbjudet och böter på att köra med halvljus OCH dimljus SAMTIDIGT!

När jag möter bilar som har denna kombinationen så blir det nästan som ett helljus och att möta någon med helljus är inte direkt trevligt! Så om ni är ovetande om hur ni har era ljus inställda kolla gärna upp detta för att framför allt undvika tråkiga böter. Om inte annat för att ni inte skall blända trafiken ni möter! Kombinationen som man får använda är parkeringsljus OCH dimljus eller bara halvljus. Så, nu var det sagt och ur världen 🙂 och vill man läsa mer om vad som är tillåtet eller ej är denna foldern bra: Billjus

Nummer två är en klassiker som jag dock inte kan låta bli att förundras över och det är: Tar ett exempel som jag råkade ut för i går. Jag lägger ut en annons på fejjan(gäller ju inte bara där utan överallt där man frågar nått) där jag skriver:

”Söker en svart hurtta sele från den nya kollektionen i storlek 70”

Inom några sekunder får jag två svar:

”Jag har en svart i stl 70, men från den gamla kollektionen”

”Jag har en i stl 70, men en gul”

Hårt språk och tänk: MEN FÖR F*N! Hade jag velat ha en gul ELLER en gammal modell hade jag frågat efter just det!

Detta fenomenet blir jag inte klok på? Varför folk svarar på en fråga men som inte erbjuder det jag frågar efter? Ja, det kan vara av ren välvilja, MEN detta är något jag stör mig enormt mycket på. Som jag även skrev så är ju detta en situation som jag kan undvika genom att då inte lägga ut förfrågningar, men tycker nätet är ett smidigt och bra ställe att efterfråga saker man letar efter. Det bästa alternativet är ju att inte svara på frågor om man inte kan erbjuda det som man frågar efter. Finns alltid undantag där man kanske vill förklara, fråga, har en annan lösning osv. på en fråga, men det är inte den biten jag stör mig på så förklaringar eller andra alternativ är såklart alltid välkommet 🙂

Ne, det var allt för i kväll. Nu blir det sängen då det vankas agilitytävling i Kungälv i morgon 🙂 Natti natti!

Första agility tävlingen jag körde med Zeke var i Varbergs ridhus, kallt som attan! Nu är det dax igen för ridhus säsongen så det gäller att packa med både täcke, filtar, vantar, mössa osv. för att hålla sig själv och hunden varm.

Annonser
Detta inlägg postades i Tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s