Tråk-inlägg om att bli utsliten


Längtar efter år 2013 & hoppas på att några mail kan komma med positiva besked.

Ne, att saker och ting skall flyta på smärtfritt är väl bara något man kan drömma om. I ca 5 veckors tid har jag haft ett pulserande hjärtljud/susljud (låter som när man lyssnar på ultraljud på ett barns hjärta) i höger öra som jag trodde skulle försvinna i samband med penicillinkuren jag gick på mot bihåleinflammationen jag hade för två veckor sedan. Men, nopp ljudet är kvar och efter påtryckningar lite här och var så har jag även kollat blodtrycket som det inte var några konstigheter med. Jag har oxå ignorerat en smärta som kommit krypandes i högra skuldra/axel och tänkt att det är nog något som går över, så det är bara att härda ut! Smärta är jag van att leva med MEN inte ett pulserande irriterande ljud i örat 😦 När jag är igång under dagen och håller mig sysselsatt ”försvinner” ljudet, men så fort jag slappnar av eller ska sova så är det där igen. Läste runt lite på nätet och hittade olika trådar om ”sus i örat” däribland tinnitus. Kände att ett till läkarbesök nog var bäst, så i onsdags var jag på vårdcentralen igen. Koll i öronen visade inget utan dom såg bra och fina ut 😉

Han fråga om jag hade ont någon annanstans och jag sa då att jag har haft huvudvärk i x antal veckor som är riktigt jobbigt då jag aldrig har huvudvärk och att jag är väldigt öm i nacken och ont i högra skuldra. När han börja känna på nacken sa han med en gång att den är svullen på höger sida och när han vred på huvudet så är jag begränsad åt det högra hållet. Vissa punkter han tryckte på vid skuldran så stråla det smärta upp i huvudet. Han fråga vad jag jobba med och jag sa då att jag har gått upp i mer tid som tidningsbud och han sa med en gång att det antagligen är orsaken. Jag är överansträngd på höger sida från skuldran upp i nacken och har något som kallas för nack/huvud symtom, något som är svårt att komma åt. Kände hur tårarna brände till när han börja diskutera ”att en längre sjukskrivning är ju oftast det som behövs, då detta inte är något som försvinner på några veckor”. Mitt huvud höll på att explodera av alla funderingar. Fan, rent ut sagt när jag äntligen lyckas komma upp i lite mer arbetstid så klarar inte kroppen av det??? När vi prata vidare så var det en rätt logisk förklaring till smärtan då huvudvärken, ljudet och nack/axelontet börja komma vid samma tidpunkt som jag ökade i arbetstid.

Jag gick därifrån med tid till sjukgymnast och ett recept på smärtstillande som jag har utskrivet på 2-6 veckor. Jag skall känna efter de två första veckorna om jag känner av någon förändring om inte så är det ingen idé att fortsätta fyra veckor till utan då skall jag ringa vårdcentralen igen. Trött och ledsen åkte jag hem och idag känns det väl inget vidare. Imorgon skall jag till sjukgymnasten och se vad hen kommer fram till. Det tunga är att jag även i natt går på jobbveckan igen=smärta. Det är detta som gör det hela komplicerat, att lägga upp ett träningsprogram, samtidigt som jag gör samma rörelse minst 400 gånger per natt, känns som om uppbyggnaden i ett träningsprogram blir bortkastat? Att gå tillbaka till 7 skift (jobba 7 nätter ledig 7) känns inte aktuellt, då jag vill ha mina lediga helger och behöver pengarna. Sjukskrivning är det sista jag vill, men jag vet inte riktigt hur jag skall komma tillrätta med problemet samtidigt som jag utför moment som är grunden till belastningen? Hade jag inte haft det förbannade ljudet i örat som emellanåt gör mig tokig så hade jag bitit ihop vad gäller smärtan och hoppats på att finna ett bättre jobb så småningom, men i dagsläget blir det svårt.

Jag känner mig rätt knäckt och eftersom jag inte kan ignorera ljudet i örat så måste jag göra någonting åt det. Jag är inte personen som tycker om att sitta hemma och rulla tummarna utan håller för det mesta igång med diverse aktiviteter, men idag pga smärtan blir jag trött fortare som gör att jag inte orkar lika mycket 😦 Beroende på vad sjukgymnasten säger imorgon så kommer jag ändå ta tag i min egna träning igen och skaffa gymkort. Mitt mål är att åtminstone komma iväg 2 gånger i veckan för att bygga upp det som rasat efter simtiden 😉 Så i denna vintern hoppas jag att kunna hålla igång både mig och Eros så vi är ”fit” inför tävlingssäsongen när den drar igång till våren igen.

Vad gäller arbetsbiten så är det svårt då jag inte kan göra mer än vad jag gör. I veckan som gick har jag återigen skickat iväg mail som jag väntar svar på och som förhoppningsvis kan innehålla ett positivt svar! Jag behöver en förnyelse, en förändring som gör att jag inte blir utsliten. Jag gillar att arbeta fysiskt (häst & ko-stall, lager, hotellstäd, badvakt mm) jag har aldrig haft ett stillasittande jobb och jag tror inte det är något som passar mig. Men jag behöver ett arbete med mer variation och inte med monotona rörelser = Öppna 400 brevlådor med tunga tidningar i höger hand samt hålla gaspedalen med högerfot stilla i 4 tim??? Jag är GLAD över att ha ett arbete, men detta funkar inte i längden och det funkar inte i längden för någon då alla tidningsbud har samma problem (kanske därför det är sådan ruljans på medarbetare?) Ne, hoppas på att slippa skriva tråk-inlägg på ett tag, men då bloggen handlar om mitt ”liv” så får ni även läsa om när det är en aning motigt 😉

Annonser

En kommentar på “Tråk-inlägg om att bli utsliten

  1. Erica skriver:

    Din stackare, hoppas det kommer in lite goda nyheter nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s