Tråk-inlägg del 2

Nu vet jag varför jag har struntat i att söka hjälp för min rygg som vart paj i 5 år. Var hos sjukgymnasten i måndags och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Fick ett hälsopapper att fylla medan jag väntade i väntrummet med typ 5 andra som gjorde samma sak. Efter en stund blev jag inropad till en tjej som var i samma ålder som jag själv (brukar inte värdera ålder, men denna gången gick det inte att låta bli). Under den kvarten jag var inne titta hon snabbt igenom pappret och sa sedan att jag skulle berätta lite. Jag berätta att ljudet i örat gör mig tokig och att jag har ont, väldigt ont. Jag fick ställa mig upp och böja/vrida på armar och kolla hur långt jag kunde vrida huvudet åt höger, vänster, upp och ner. Hon visade hur jag kunde stretcha nacken (något jag lärde mig första halvåret som 7-åring när jag börja simma) och att jag skulle göra detta hemma. ÖÖööö, jag blev paff och sa ja, men det har jag gjort nu i några veckor utan att det hjälper. Hon sa: ”Ja, du får ju se den här träffen som en väg in liksom. Så idag kommer vi inte gå igenom speciellt mycket mer utan du får en ny tid där vi kollar på lite övningar och känner igenom nacken. Utifrån vad du har berättat så låter det som om du är väldigt spänd i nacken som gör att du får huvudvärk och hör sus-ljudet i örat” No way, Norway!!! Ja, ni kan ju tänka min frustration om att betala 80 spänn för att lämna in ett papper och få ”övningar” som ett barn lär sig på sin gympa lektion i ettan!!! Ett stort jävla skämt och det är nog första gången som jag värderar åldern hos en person & tänkte ”Lilla flickan, du borde nog pyssla med något annat” klappa på huvudet!!!

Arg och besviken åkte jag hem och tänkte att ne, man får nog punga ut några tusen hos en privt mottagning i stället om man skall få ordning på söndriga kroppsdelar för motivationen att komma tillbaka till sjukhuset rehabavdelning är lika med noll. Vart med om samma sak förut men då gällde det min rygg som jag skada när jag red och hade hopplektion(diskbråck och klämd ischiasnerv på höger sida får man leva med). Den är fortfarande dålig, men man lär sig att leva med smärtan 😉 Har gått några dagar nu och jag kommer att avboka min tid (som är på fredag) hos sjukgymnasten och ta tag i det själv. Jag vet väl egentligen vad som behövs göras, men jag ville ha bekräftelse att det inte fanns något annat bakomliggande bekymmer och kanske att man kunde fått några NYA bra tips, men tydligen inte. Eftersom läkaren sa att öronen ser fina ut så är det väl bara att köra på antar jag 😉 Jag tänkte att jag skulle gett det ett försök på fredag men tror nog jag hoppar det för att inte riskera ännu en besvikelse och bortkastade pengar. Det är märkligt hur sjukvården egentligen fungerar eller inte fungerar?!

Jag har varit hos ett antal sjukgymnaster genom åren för mina axlar(den sista jag besökte i Gbg var den enda av 7 stycken som visste vad han snacka om)och det senaste var jag för ryggen och jag har inte fått ut en smack av besöken. Blir trött & förbannad för när jag väl tar mig i kragen och går till läkaren så har jag oftast väldigt ont. Jag drar mig oftast att gå till läkaren för jag är rädd för vad de kommer att säga, då jag inners inne redan vet vad de kommer att säga. Oftast när man är överbelastad eller överansträngd så är det ju vila som gäller något som jag absolut inte vill och heller inte har råd med. Det är egentligen märkligt för när det kommer till ens hund som blir beordrad koppelvila, ta det lugnt, simma, vattentraska och bli masserad så är det en självklarhet, men när man kommer till en själv så skiter man i vad kroppen egentligen säger, eller i alla fall jag 😉 Tror det får bli skärpning på den biten om man skall orka med alla saker man vill göra här i livet 🙂 Nästa vecka blir det gymmet och under tiden så tvingar jag min mor att massera mig för att släppa på spänningarna och få igång blodcirkulationen. Skall spana på någon privat mottagning vad gäller massage och liknande och försöka kanske gå dit en gång i månaden för att förhoppningsvis få ordning på det onda både i nacken, skuldra och rygg.

Visar simteknik på land 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s