Tredje advent i ridhus

Idag var det dax för ridhusträning igen. En rolig hoppbana med härligt flyt och olika handlings alternativ. Eros var taggad som vanligt och höll ihop sig fint de sex gångerna vi körde 🙂 Jag valde att köra på small höjd idag eftersom vi körde på rätt hårt i fredags plus att vi körde flera ”varv” idag. Fick träningen filmad så här kommer tre filmer på tre olika handlings alternativ på samma bana.

Handling: Vä. handling från start, bakom byte 3-4, grundsväng vid 5, framför byte 12-13, framförbyte 16-17.

Handling: Vä. handling från start, bakombyte 3-4, grundsväng vid 5, framför byte 12-13, ligger kvar på vä. sida vilket innebär vä. handling resten av banan.

Handling: Vä. handling från start, jakko 3-4: blir lite svår då vi hela tiden kört på grundsväng, men det är bra att bryta av med olika handlings alternativ så hunden inte ”lär” sig banan för mycket på egen hand, ligger kvar på vä. sida och drar honom mot tunneln, ligger kvar på vä. sida resten av banan.

Är nöjd med träningen, men det finns alltid detaljer att förbättra 😉 Testade idag att springa med honom ända ifrån starten för att slippa ”bråka” om att han skall stanna/sitta kvar. Känns som han kommer upp i bättre fart också när han startar ståendes istället för sittandes som han har gjort förut. Handlingen blir likadan alla gångerna, men då vi behöver träna på framåtsug och bakombyten var det ett bra alternativ för vår del idag 🙂 Väljer man att sätta hunden så hade man kunnat gå in i banan och gjort annorlunda, men eftersom vi startade samtidigt så var inte det ett alternativ som skulle fungera.

Efter träningen blev det en härlig gå-av-promenad med Catarina och doggsen där det blev djupa samtal om både det ena och det andra 😉 Nästa söndag är det dagen innan julafton så då blir det lite fika och eventuellt lite tävling. Det är kul att vara med i en rolig och peppande träningsgrupp och kunna hålla igång agilityn under vintern. Kommer nog även att åka på några inofficiella tävlingar för att hålla tävlingsnerverna igång, då det är ont om officiella de första månaderna nästa år. Resten av dagen har vi bara tagit det lugnt och försökt sova ikapp några timmar, då nattsömnen var obefintlig. Går även på sista jobbveckan inatt innan lite jul-och nyårs ledighet som ska bli så GÖTT 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s