Första dagen på 2013

Natten lunka på i vanlig takt med undantag för glada päron med sina vänner spela kort och sjöng jullåtar 😉 Det har smällt här hemma i några dagar och det är obeskrivligt skönt att ha en hund som inte bryr sig överhuvudtaget. Familjens gamle hund Zeke var så skott/fyrverkeri/åskrädd att han försökte gräva sig igenom kakel golvet här hemma för att sedan ligga och hyperventilera inne på toaletten i sina dreglande pölar 😦 Minnen som ständigt påminner oss om panik och rädsla finns kvar på vår ytterdörr som han försökte krafsa sig igenom under ett åskoväder.

Förstår inte hur Sverige ,som annars ligger långt fram i utvecklingen, tillåter detta plågeri för både djur och människor?! Att förbjuda det helt och hållet hade absolut varit det bästa, men det tror jag inte skulle funka. Det som man däremot kan göra är att tidsbestämma skjutningar mellan tex 00-00.30 på nyårsafton vilket redan finns i en hel del andra länder.

Nåväl, Eros låg inne i tv rummet med högre volym på tv:n än vanligt och spana mot oss som stod vid ytterdörren. Var några raketer som tändes av rätt nära annars var det minst 1 km till de som sköt närmast. Han låg frågade kvar på sin madrass, men när jag sa oki till honom kom han travandes och satta sig jämte oss och spana på raketerna 😉 Jag känner att det bästa är att ha det så normalt som möjligt och det är att han oftast hänger med oss ut om vi går ut så han reagera mer på att han skulle ligga kvar än att hänga med oss. Efter en stund tröttnade han att stå där och spana så han gick och kissa på några buskar och sprang sedan och hämta sin älskade skunkleksak och ville leka 🙂

Idag har vi inte gjort någonting utan mest sovit. Jag är lite krasslig och behöver få energi till imorgon då vi ska träna agility mellan 12-16 så Eros är lite aktiverad innan torsdag och fredag när jag som sagt skall stå på My Dog. Jag har blivit hes och får torrhosta emellanåt så det har varit skönt att varit inne hela dagen. Far var snäll och tog med sig Eros på 5 km förut så han fick lite mer meter i benen. Hoppas på att alvedon och halstabletter skall hjälpa mig på traven att känna mig piggare 😉 Förstår inte att jag alltid blir krasslig mot nyår/My dog för så har det varit de senaste åren vad jag kan minnas. Är väl årens alla förkylningar som samlar ihop sig  till en stor förkylning och bryter ut i slutet på året så jag skall slippa bli förkyld under nästa år 😉 Hoppas att alla hade ett så bra nyår som möjligt och att 2013 blir ett år att blicka tillbaka på med goda minnen!

Dagens vanligaste syn

Annonser
Detta inlägg postades i Helg.

En kommentar på “Första dagen på 2013

  1. lapphunden skriver:

    Usch vad tråkigt med er gamla hund! Skönt att det gick bra med Eros iallafall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s