Vår feeling?

De två första arbetsnätterna har varit hemska, då tröttheten gör att jag inte orkar hålla mig vaken hela turen. Stannar säkert ett 10-tal gånger för att små sova, men det vill sig inte ändå. Hade nästan vart bättre att skippa ledigheten för att inte komma ur rytmen samtidigt behövde min nacke, axlar och högerben lite ledigt. Hoppas att jag skall känna mig piggare resten av veckan. Idag ställde jag klockan på 15.00 för att komma upp i tid. Gick en promenad med Eros för att sedan köra vårens? första ordentliga lydnadspass ute 🙂 Tror verkligen på att ”vila sig i form” är bra emellan åt.

Ställde upp rutan:

Lade en target långt bak i rutan och hetsade Eros i halsbandet (ca 2 m ifrån) och skickade, han sprang klockrent och ställde sig på targeten. Gjorde om samma procedur igen med ett fint ställande. Körde med klicker och godisbelöning som jag gav till honom i rutan.

Tredje skicket valde jag att ta bort targeten för att se vad som hände, hetsa honom (ca 2 m ifrån) och skickade, och man såg verkligen att han söker sig in i rutan och vänder upp när han är i mitten. Körde med klicker och godisbelöning som jag gav till honom i rutan.

Fjärde skicket backa jag till ca 5 m, hetsa och skickade, varpå han stannade upp ca 1 m ifrån rutan och jag kommendera igen för att se hur han skulle reagera. Han tog kommenderingen fint och man såg hur han tänkte innan han sprang in i rutan 🙂 Körde ett skick till från samma avstånd och denna gången sprang han fint in i rutan där jag valde att kasta boll som belöning.

Har inte tränat rutan på flera månader och för att vara första passet på såpass länge så kändes det riktigt bra. Han har fått upp en bättre förståelsen för rutan så nu gäller det att hålla kvar förståelsen och att få upp avståndet ifrån rutan.

Hoppet:

Kollade av ettans hopp, där vi fick jobba lite med stadgan då han tjuvstartar innan han har fått kommando 😉 Det som vi behöver jobba upp igen är ingången som idag gärna blir sne, annars inte så mycket att bråka om.

Kollade sedan av tvåans hopp som även den känns fin. Även här kan ingångarna bli bättre, då de vissa gånger blir något snea.

Fritt följ:

Känslan är fin, men här finns mycket att pilla med. Han svävar ut i position och tappar fokuset lite väl mycket. De fina bitarna idag var helt om, höger svängar och fotpositionen där han satte sig fint i alla halter och starter.

Inkallning:

Jobbade lite på stadgan de första gångerna vilket innebär att jag går ut och vänder för att sedan gå tillbaka och belöna honom på plats. Sen körde jag två inkallningar som satt som en smäck, även ingångarna. Det är kul att se när han satsar gärnet och kommer upp i bra fart för att sedan sakta ner för att klara ingången så bra som möjligt 🙂 Duktigt skägg!

Sist men inte minst kollade jag av ställande och läggande under gång som satt superfint! Snabbt och stabilt stående och ett snabbt läggande fick avsluta vårt pass.

Det var helt underbart att nästan kunna köra en hel timme i enbart tröja och väst och att det var hyffsat ljust hela tiden. Känner mig taggad inför våren/sommarens tävlingar när man kan provsmaka på härligheten redan nu 😉 Känns som om det är vår, men det är ju bara januari så man får väl tyvärr vara beredd på att det kan komma en sväng med snö igen. Under tiden skall vi försöka njuta så mycket vi bara kan av det gröna gräset 😀

 Snart är vi där igen, sommar och sol!

Annonser

3 kommentarer på “Vår feeling?

  1. Erica skriver:

    Kul att läsa om hur ni tränar varje moment, har itne testat target innan eftersom jag inte vill hon ska söka efter det utan ha fokus på konerna men kanske ska ändra taktik… hmmm nu fick jag lite att tänka på…. 😉

  2. Boel skriver:

    Vi hoppas vårvädret håller i sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s