Massa agility!

Veckan som gått innehöll hela 3 pass agility 🙂 Jag och Catarina plus ett gäng tjejer från Gbg hade hyrt ridhuset i Tosseryd i onsdags där vi körde Karlshamns hoppbana klass 3, med lite förändringar eftersom vi är några hopphinder kort. I torsdags vart det egenträning och i fredags vilodag för att köra agility lördag fm och söndag kväll. I lördags hitta jag en bana på fejjan som vi byggde upp, men även där i vår egna ”touch” eftersom vi körde inomhus hos Hallåhund och utrymmet är begränsat. Har nu även köpt en app där jag kan rita banorna direkt i fånen (väldigt smidigt) och föra över till datorn som jag nu har testat ikväll. Känner att jag behöver mer träning på hur man ritar banorna för att få till rätt avstånd m.m,men övning ger färdighet 😉
Lördag 2013-02-16

En bana jag fann i en agilitygrupp på FB, något omgjord. En förare ifrån Japan som lagt in den.

Jobbade igenom hela banan två gånger och sedan dela jag upp den och körde lite detaljer som slalomingång och ”framåtsug” från hinder 16-19. Väljer att ligga något bakom Eros för att få honom satsa framåt utan att bry sig om vart jag är någonstans vilket funka fint fint, framför allt sista repetitionen 😀 Lyckades även göra en snubbel vid tunnelingången nr 15, då det blev ett missförstånd vad gäller bakombytet 😉

Alltid sagt att agility är en farlig sport!

Resten av kvällen tillbringades i soffan där man återigen fick skämmas över svenska folkets röstning i melodifestivalen… Söndagen var lugn och fin till syster med son kom hem för lite söndagsmiddag. Blev tjöt och stoj som alltid när vår familj blir samlad 😉 Kvällen tillbringades återigen i Tosseryds ridhus där vi byggde upp Karlshamns agilityklass 3. Vart jag, Catarina och Martin så vi hann köra en hel del. Återigen fick vi göra en egen ”touch” på banan, då vi saknar hopphinder och A-hindret när vi tränar under vintern.

Söndag 2013-02-17Karlshamn Ag. 3, något omgjord.

Även denna gång arbetade jag med ”fram” kommando några gånger i slutet för att få honom dra på från hinder nr 17-21. Delade även upp banan och tränade på slalomingången, då den var svår tyckte Eros. Träningen kändes bra och det passar mig och Eros väldigt bra att köra korta lite mer intensiva pass både i agility och lydnad har jag märkt. I lydnaden har det alltid känts mer självklart, men i agilityn har jag ältat lite för mycket banor det senaste och tappat farten. Ändring på upplägget alltså och köra banan 1-2 gånger för att sedan köra mer kombinationer :). Överlag känns han riktigt fin för tillfället. Har även lyckats att vara mer tyst vilket också har gett resultat, då jag inte stör honom lika mycket. Mellan mina gånger kör jag lite fritt följ och även där känns det bättre och bättre 🙂 Härlig vecka helt enkelt!

Denna veckan är lite lugnare på agilityfronten då Eros fick vaccination idag. Usch, jag mår inget vidare att gå till veterinären längre även om det bara är för en spruta, då Eros mer och mer har blivit påverkad av alla våra besök 😦 Idag satt han och skakade innan vetten kom in vilket han aldrig gjort förut 😦 Så tråkigt att han efter alla år utan att blivit påverkad har byggt upp detta pga allt han varit med om. Det som dock blev en stor överraskning var att det var Freddy (han som jag var hos agående trampet) som kom in och genast kändes Eros mer avslappnad 🙂 Vet att han jobbar extra på Fyrfota, men trodde inte han skulle vara där idag. Var riktigt skönt känner jag så Eros återigen fick gå därifrån med en ok känsla. Han kände även igenom honom snabbt igen, när vi ändå var där och känner att vä. knä baktill är något slappt. Kör på som vanligt var beskedet eftersom han inte visar något annat än trampet 😉 Är som vanligt observant och skulle det bli några förändringar så får vi kolla upp det mer. Nu laddar vi inför sommarens äventyr och tar ett break med alla veterinärbesök känner att både jag själv och Eros behöver det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s