Träning & tävlingsfeeling

I onsdags vart det öppenträning igen, dock var det bara jag och Carro där i början men sedan kom ett ekipage till. Vet inte om det berodde på att det var typ sex minus, snålblåst och att det snöade 😉 Trots att jag klipper Eros så han inte ”skyddas” av sin päls så påverkas han inte ett skit av kylan. Jag har naturligtvis täcke på honom, men arbetsmotorn och motivationen är det inget fel på. Vi håller oss i rörelse när det är kallare ute, men det är inte enbart för hans skull utan även för min egna 😉 Dagens pass innehöll:

Rutan
Fick filmat första skicket som känns helt ok. Notera att vitt plastlock som target var lite svårt i snön 😉 Det är bara att fortsätta i samma anda, med target, fart och avstånd för att sedan lägga in kommendering.

Fritt följ
Vi jobbar vidare med framför allt positionen och fokuset. Känslan finns där, men han svävar iväg lite väl mycket ibland.

Apportering 1:an & 2:an
Ettans apportering kom tugget tillbaka när jag körde med en mindre apport. Skall fundera på om jag vill jobba på detta eller hoppas på att få välja en stor apport vid tävlingar.
Även mer träning på andras apporter, då det är tveksamt gripande.
Tvåans apportering behövs ”apport” signalen förstärkas då stadgan är lite för bra 😉 Annars fin fart ut och fin fart in och ett bra gripande. Fotpositionen behöver förstärkas upp.

Hoppet 1:an & 2:an
Ettans hopp känns fin. Träning på att behålla stadgan och ingångarna.
Tvåans känns även den helt ok. Bra uthopp, mer träning på signalen ”sitt” och fint tillbaka hopp där ingången behöver underhållas.

Sitt i grupp
På grund av vädret så ville vi inte köra platsliggning utan valde att köra sitt i grupp i stället som var en liten grupp med bara Eros och Mille 😉 Carro som tränar inför 3:an ville kolla av läget och all träning är nyttig träning så jag valde att köra med Eros. Är lite försiktig med att blanda plats och sitt i grupp momenten, men Eros satt som en ljus i blåsten i ca 30-40 sek. Såg väldigt tryggt och stabilt ut 😀

Allt som allt en bra träning trots kylan!

I torsdags blev det promenader och källar rens med syster för att spendera fredagen i stan med far och syster 🙂 Vi besökte Arken Zoo och Jula som har nyöppnat i Borås. Tyckte väl inte Arken var något att hänga i julgranen. Tårkigt och fattigt utbud och dyrt ”tugg”. Köpte en tuggring som var inlindad i kyckling som var väldigt uppskattat och tur de med tanke på priset 59 spänn. Jula däremot är alltid kul 🙂 Blev en låda på hjul som jag skall ha under sängen och en mottagare till bilen så jag kan lyssna på mp3 utan att behöva byta ut stereon, smidigt!

I lördags blev en lång dag med Carro. Vi åkte till Bollebygd Bk för att spana på lydnadstävlingen och för att få lite tävlingsfeeling 🙂 Solen var framme och vädret var härligt förutom att vinden fortfarande är väldigt kall. Satt på en bänk från 9 tiden till ca 11.30 och kolla på fin och bra lydnad. Var väldigt harmoniskt och lugnt och jag blev väldigt sugen på att tävla med Eros. Anledningen till att jag inte hade anmält oss var för att det fortfarande är tidigt på året och att vädret är opålitligt. Tävlingen kördes även på grus vilket är bra info att få eftersom man oftast kör på gräs, men i detta fall var det nog bättre att köra på grus eftersom det dagen innan hade snöat så gräsplanerna var nog både kalla och blöta. Vovvarna(Eros, Mille och Bell) var med och spana läget och det känns bra att ibland bara sitta och titta och få lite tävlingsfeeling på håll utan att behöva tävla själv 😉 Även nyttigt för Eros att höra kommendering på håll och bara titta på de olika hundarna.

Eros njuter i solen

När vi var nöjda gick vi en promenad innan vi for mot Borås igen. Vi stanna till på Hööks där ett höst/vår täcke fick följa med hem. Jag gillar Hööks, de har nästan alltid nya täcken för ett bra pris 🙂 Därefter for vi vidare till Subway innan vi åkte hem till Carro och käka. Tiden går fort när man har roligt och efter mycket tjat och en promenad ringde syster vid 21 och ville hem ifrån Äspered. Idag blev det en lugn dag istället för sökskogen. Skall med ett gäng ut och känna på söket lite, men det får vänta till en annan helg. Istället fick Eros sig en makeover så han slipper se ut som ett får 😉 I morgon är det äntligen dax för ett besök hos företaghälsovården. Blir intressant att se vad de kommer fram till så fortsättning följer….

          
Min duktiga kille som somnar på trimbordet 😉            Nyklippt och fin ♥

Annonser

5 kommentarer på “Träning & tävlingsfeeling

  1. Emilia & Strike skriver:

    O, vad jag önskar mig en hund som ligger och sover på trimbordet… Men men… vet nu bättre till nästa gång – hantering ska vi definitivt fokusera på (fast det blir om ett tag för nästa hund kommer inte kräva pälsvård, har jag bestämt :-P)

  2. Linnéa skriver:

    Jag måste bara säga en sak: Vad fin han är!
    Är själv uppfödare av Dvärgschnauzer tillsammans med min mor 🙂

  3. Kul att se film på rutan 🙂 Mycket fint! Och ja det är kallt att träna ute nu därför de är bra att köra ikke stå still moment 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s