Kanske en ny väg att vandra?

Vad som skiljer denna veckan ifrån andra veckor är att jag har varit på två arbetsintervjuer 😀 Återigen är jag tråkig och säger inte så mycket mer, då det är en bit kvar  att vandra innan allt är klaffat och klart. Kan säga såhär att jag fixade steg 1 och är vidare till steg 2 som sker den 26 April 🙂 Det är en ny spännande väg som kommer att vara kämpig på olika sätt, men i framtiden kan det bli så jäkla bra och ett nytt område vad gäller hunderiet 😉

Nåväl, utöver detta så var jag på Elfsborgs BHK i tisdags för att lyssna på Anna Skog Vennberg (Hund i Harmoni) om massage och stretching. Jag har ju varit på en kurs i ”hemma massage” för henne förut, då med Avila, och jag gillar henne skarpt. Pratades bara vid lite snabbt om att vi skall försöka fixa en tid till Eros, då hon ännu inte har kollat på honom. Känner att med hennes erfarenhet och kunskap kanske kan få en annan tanke om hans tramp. Ja, det är kvar varken mer eller mindre och påverkar ingenting vad gäller träning eller vardag, MEN jag kan ändå inte släppa det då det återigen inte är ett normalt beteendemönster. Mina anteckningar i stora drag ifrån kvällen:

* Tänk på upp och nedvarvning minst, 15-20 minuter innan/efter aktivitet. Det tar ca 30 min för hundens muskler att bli nerkylda vilket gör att täcke är starkt att rekommendera. Man kan tänka sig täcket  som en termos som hjälper till att hålla musklerna varma en längre stund Är hunden stilla i mer än 30 min utan ett hjälpande täcke måste man börja om med uppvarvning.

* Håll hunden väl musklad och framförallt jämnt musklad. Lydnadshundar har en tendens till ojämn nacke p.g.a upptitt på oss förare, kapplöpningshundar har en tendens att bli ojämnt musklade pga de bara springer åt ett håll på banan osv. Att underhålla muskler gör man främst med simning, men även i uppförsbackar i skritt både upp och ner. Komplement kan vara cykling och även gå i högt ris så hunden för lyfta på benen ordentligt samt gå i vattenbryn som har en liknande effekt. Dock skall vattnet gärna var upp mot 10-15 gr om hunden skall bada i det.

* Valpar/Unghundar är inte färdiga i skelettet förrän vid 2-3 års åldern. Hellre lek med hundkompisar än långa enformiga promenader, dock skall det vara jämna hundkompisar vad gäller storlek och kroppsvikt. Sunt förnuft gäller och vill man att ens hund skall hålla länge skall valpen/unghunden ej tränas. Den skall aktiveras och få leka in den kunskap som man tycker den behöver.

* Massera är något man själv kan göra, men inte stretching då man kan skada hunden om man inte gör på rätt sätt.

* Glöm inte av den viktiga VILAN, en hund behöver minst 2 dagar vila i veckan om man tränar hårt. Ypperligt att träna tex passivitet eller trix under dessa dagar.

Självstretching är bra!

Utöver trevlig föreläsning och intervjuer så har vi såklart även tränat en del. I måndags körde vi en fin platsliggning med nya hundar och störning i form av hundar som busa på annan plan, skott i bakgrunden och folk som gick fram och tillbaka. Vi tränar vidare på vårt fria följ, rutan och fokus. Även kört agility med fokus på kontaktfälten, slalomingångar och fart. Onsdagar är toppen då vi kör träning först och sedan sitter i klubbstugan på våra egna föreläsningar som ger oss toppenbra passivitetsträning runt andra hundar. Eros sköter sig toppen och är bra trött när vi kommer hem 😉 Har även fått kallelse till röntgen för min axel som jag skall försöka fixa nästa vecka och nu på lördag blev det visst utgång med en god vän 🙂 Hennes sista helg i Borås innan hon flyttar till Gbg. Känner på mig att det kommer bli en galen kväll!

På återseende!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s