2×5:e placeringar

Idag var det dax för agilitytävling igen, denna gången på Jönköpings Bk. Deras klubb är grym, med stora fina träningsplaner och fin klubbstuga med fräscha toaletter. Även idag stod det fyra lopp på schemat 2 agilityklasser och 2 hoppklasser. Vid 7 plockade vi upp Caroline och Mille som även de skulle tävla. Det är alltid trevligt med sällskap och vi har alltid mycket att diskutera så bilresan går oftast väldigt fort när vi är i farten 😉 Vi satte upp mitt tält för första gången denna sommaren och jag kan inte nog poängtera om hur jäkla smidigt och bra det är, tar max 10 min sen har man allt på plats 🙂 Dagen har rullat på riktigt bra och alla inblandade gjorde att vi var klara redan runt ca 16 tiden.

Innan vi for hem gick vi en ordentlig gå-av-promenad, något som jag oftast lägger märke till att många slarvar med, då jag är sist ifrån tävlingsplatsen 😉 Fyra lopp under några timmar och däremellan nervarvning, uppvarvning och burvistelse om vartannat gör att det sliter på våra hundar. När sista loppet är kört packar alla ihop sina saker så fort som möjligt för att komma iväg hemåt. Tråkigt att många missar en så viktig sak som att gå av sina hundar ordentligt innan man stoppar in dem i bilarna. Kan bara tänka mig hur mycket slaggprodukter som lagras i musklerna som sedan försämrar både träning och tävling dagarna därpå. Ne, det är synd att många förare missar denna viktiga detaljen i slutet på tävlingsdagen. (Bara en liten, men ack så viktig parantes 😉 )

För övrigt är jag SUPERNÖJD med dagens resultat! Eros höll ihop fint även idag och vi lyckades att nolla två lopp av fyra som båda ledde till en 5:e placering 😉 Det är farten vi faller på, men vi gör verkligen så gott vi kan. Vi börjar året med att nolla en del lopp, några småfel och endast 2 disk på 8:a lopp 😀 Jag är grymt nöjd med hans kontaktfält och att han fixar slalomingångarna i alla loppen trots att ingångarna var kluriga. Känner av att kvalitén inom agilityn har bli bättre under de senaste åren och när man har en dvärgschnauzer som går i medium är motståndet tufft. Vi slåss både med boder collies, tollare och andra snabba hundar och sen är det oftast inte så många startande i medium klassen vilket gör att det bara delas ut runt 2-3 pinnar i klassen (Från klass II till klass III: Tre lopp med 0 fel bland de tio procent (10 %) bäst placerade (av det totala antalet startande), avrundat uppåt till närmaste heltal. ) Detta gör att pinnchansen för oss är väldigt liiiiten, men vi kommer att köra på så länge Eros håller och för att jag själv njuter i fulla drag utav härligt umgänge, grymma agilitylopp att titta på och bara för att sporten är så JÄKLA ROLIG!

Fick filmat två lopp idag, Tack Caroline!

Vårat diskade lopp idag men JÄKLAR vad jag är nöjd med hans fart och framåtsug!!! Notera att han flyger över A-hindret, något som han aldrig har gjort tidigare 😉 Fick lite hjärtsnurp, då jag såg att han själv blev förvånad och höll på att ramla, men vi tar oss i mål oskadda, mitt galna racerskägg!

Vårat felfria agilitylopp, O fel, 5 plc/24 deltagare, tid: 42.55 (pinntid: 37.84). Inte riktigt samma tryck i detta sista loppet, men jag är fortfarande helnöjd!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s