Tidig träning

Var uppe med tuppen idag för att hinna träna innan det blev för varmt. Körde far till jobbet och åkte sedan vidare till klubben. Gick en uppvärmningspromenad innan vi drog oss till planen för träning. Idag ville jag fokusera på fart, lyhördhet, kf och självständighet. Byggde upp en bana där jag har numrerat de varianterna som vi körde. Jag tycker det är smidigt att bygga upp en bana med olika alternativ när man är själv så man slipper lägga tid på att flytta hinder fram och tillbaka 😉

 

Blå bana

Var den jag började med. Eros var något ofokuserad och stanna och käkade gräs vid kf första omgången 😉 Vi bröt för att göra om och göra rätt. Andra omgången stanna han på gungan istället och stod och kolla på mig. Att han gjorde detta tror jag främst beror på att förra gången vi körde den så ställde jag en belöningsskål vid i slaget för att få ner honom ända ut på gungan. Märkte snabbt detta när vi körde på det sättet under träningen så tog bort skålen efter två skick, men Eros verkar ha snappat upp detta ändå. Farten har därmed sänkts på gungan, då han stannar upp för att spana efter skålen. Detta är noterat vilket innebar att jag valde att bara köra gungan några repetitioner med snabb leksaksbelöning istället för att få upp farten igen. Efter dessa missförstånd mellan mig och Eros kom vi igenom banan på ett bra sätt med fin fart. Testade även att vara utanför slalomet dvs på höger sida om det sista gången vi körde och han tog hela balansen och tunneln utan problem, duktigt skägg! Fick även filmat slutstreckan där det är bra tryck under tassarna 😉

Röd bana

Kändes riktigt bra de två gångerna vi körde den. Jag kunde skicka honom på tunneln för att hålla mig kvar vid slalomet för att minska risken att han skulle ta gungan. Han lyssnade fint på mig och tog slalomet båda gångerna utan strul (körde både hö & vä handling).

Grön bana

Det är också smidigt att ha en bana som man kan köra åt båda hållen utan att behöva flytta hinder 😉 Körde den två gånger och det flöt på bra båda gångerna. Även om han började bli lite trött kämpa han på bra med farten på raksträckorna vilket är kul att se.

En god morgonträning blev det med många fina bitar att ta med sig till nästa träning!

Missa nu inte att det är SM i både agility och lydnad i Falkenberg till helgen. Kom och se Sveriges bästa ekipage göra upp om medaljerna och få känna på den fartfyllda stämningen på nära håll :D! Ett stort lycka till önskar jag alla mina vänner som skall deltaga!

Annonser

En kommentar på “Tidig träning

  1. Så duktig 😀 Kul med sasility 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s