Det var alldeles för länge sedan

Det har helt enkelt inte blivit av, men idag äntligen kom vi ut i skogen igen 🙂 Måste bli skärpning på denna punkten! Eros verkligen älskar spår och jag får dåligt samvete över att inte köra det mer. Vi har ju kört en hel del viltspår, men där finns inte så mycket mer att hämta när man redan är champinjon 😉 Vi har ju varit med på dvärgschnauzermästerskapet i viltspår föregående år, men i år blir det inget då vi har tränat för dåligt. Jag har ju en liten fundering om att starta appellen med Eros men då behöver man även träna inför det 😉 Vi var ett gäng på 5 personer som möttes upp vid Pickesjön och medans lite fika intogs diskutera vi om vem som skulle lägga till vem och hur spåren skulle vara. Sist vi körde spår var när vi var på spårkurs för Jan Gyllensten, men efter den har vi inte kört något spår. Så, bad om ett ca 600 m långt spår med några snälla vinklar i, 7+slut.

En otålig Eros som väntar på att få spåra

Eros som redan på rastningsrundan börja leta efter spår var överlycklig när sele och lina äntligen kom på 🙂 Terrängen var helt oki eftersom det även hade regnat under dagen. Mestadels fin skogsmark där vissa områden var något blötare än andra 😉 Trodde inte han skulle lösa spåret så fint som han gjorde och är oerhört stolt att han tog ALLA pinnarna. Trodde vi var av spåret ett antal gånger, men när det kändes som sämst så tog han upp en apport med viftande svans 🙂 Den största utmaningen i spåret var när vi kom upp på en höjd nära sjön, där det blåste en del. Eros stod och vinda en hel del ut mot sjön och snurra bort sig en aning MEN tapper som han är så slutar han aldrig att jobba. Vi fastna en stund på berget innan han lyckades lösa vart spåret fortsatte och då var vi bara två apporter ifrån slutapporten. Birgitta sa att spåret blev ca 550 meter, men vi traska runt i ca 900 meter pga tappet. Är mer en nöjd över spårarbetet och jag hoppas att vi kan komma ut mer i spårskogen för det är så grymt kul!

Vänster är hur Birgitta lade och till höger är hur vi gick 🙂

Efteråt blev det fika och genomgång över hur allas spår hade gått. Hade gått mestadels bra för alla inblandade och alla tog sig från punkt A till B. Vi hann precis färdigt när de första regndropparna börja falla och eftersom jag inte har någon riktigt ”hundbil” för tillfället så hade inte regnkläderna kommit med. Medans jag tacka för mig och Eros gav sig resten av gänget iväg för att köra upplet, något som vi får följa med på nästa gång när jag är mer förberedd för Boråsväder 😉

Tack Birgitta, Sture, Jessica, Marianne och Gunnel för en härlig eftermiddag!

Annonser

3 kommentarer på “Det var alldeles för länge sedan

 1. senapshunden skriver:

  Brukset verkar jättekul men det är spåret och söket som är ivägen, spåret är tråkigt och söket måste man vara fler 😉 Önskar jag var i ett träningsgäng som var lite peppade att hjälpa varandra

  • Anna skriver:

   Haha, ja tycker man spåret är tråkigt blir det inte så lätt. Själv tycker jag det är toppenkul plus att man fixar att köra det själv 🙂 Som du skriver behöver man ju mer folk till söket, vilket gör det hela krångligare. Träningsgäng är guld värt! Dock får man ligga på en del själv om man skall komma med i ”gängt”. Så förstår vet hur det är att inte ha någon att träna med. Det är synd, då man behöver andra ögon på sig för att utvecklas. Jag brukar ofta slänga ut en träningsfråga på min brukshundklubb för att se om någon skall upp och träna 🙂 Ofta brukar man få ihop ett gäng då.

 2. Russellbus skriver:

  Vad duktig kille!! Vad kul att du vill starta i brukset! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s