Hur skall man egentligen lösa problematiken?

Nu har det hänt igen 😦 Oansvarig hundägare vars hund upprepande gånger har gått till anfall mot andra hundar. Denna gången dog hunden som blev överfallen. Området det har skett i heter Göta och jag går själv rätt ofta där med Eros. Jag får kalla kårar när jag läser och ser inslag av denna sorten, då det likaväl kan vara en själv som blir drabbad.

Jag beklagar sorgen för Max familj. En sorg som man aldrig glömmer. Jag beklagar att lillhusse, pojken som var ute med Max, en papillion, att han har fått uppleva något så fruktansvärt 😦 Jag hoppas att rätt hjälp sätts in så fort som möjligt så han kan bearbeta händelsen för att minska risken att bli hundrädd i framtiden.

Kan väl inte säga annat än att jag blir så jäkla förbannad! VARFÖR skall det vara så svårt att ha sin hund kopplad eller i bur så den inte kommer lös?!!! VARFÖR har ingenting gjorts tidigare när den har anfallit andra hundar förut?!!!

Det är hundägare som dessa som drar skam över hundägare som sköter sig 😦
Så, Hur skall man egentligen lösa denna problematiken med oansvariga hundägare?

Artikel

http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/max-d%C3%B6dades-av-annan-hund-polisanm%C3%A4lan-verkningsl%C3%B6s-2424164

Annonser
Detta inlägg postades i Tankar.

2 kommentarer på “Hur skall man egentligen lösa problematiken?

  1. evighetshunden skriver:

    Hemskt!
    Förstår att ägare till mindre hundar är rädda om sånt här händer titt som tätt :/ Även om jag själv har lite större hund, är det heller ingen säkerhet att hon skulle klara ett vansinnigt påhopp från en annan hund :/

    • Anna skriver:

      Ne, storleken på hunden som blir anfallen har ingen betydelse lika illa om det hade varit en större hund 😦 Det som upprör mig mest är att hunden ifråga har fått två anmärkningar på sig sedan tidigare och ingenting har gjorts?! Förhoppningsvis hade man själv kanske hunnit reagera på något sätt, antagligen lyft upp Eros, men då är det frågan hur utgången hade blivit i en sån situation. Så tråkigt att människor inte kan ta sitt ansvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s