Några peppande ord

Igår när jag vakna och kollade fejjan hade jag fått meddelande ifrån min vän Cassandra som löd:

”Hej! Jag ville bara säga att fasen vad ni utvecklats i lydnaden!
Tycker det ser så himla fint ut :)!”

och vips så blev det en väldigt trevlig start på morgonen ;)TACK Cassandra, det behövdes! Att få några peppande ord då och då gör mycket för sin träningsmotivation.
Som jag skrivit lite här och där så tuffar jag och Eros på i lydnadsettan, även om jag emellanåt vill kräkas på momenten 😉 Jag känner att vi har inget att göra i tvåan nu ändå, så då kan vi likaväl vara i ettan och få tävlingsrutin. Vi har ju ett första pris, men eftersom vårt mål är LP1 så är det bara att träna vidare.

Något som däremot är lite tråkigt och tröttsamt att stöta på är personer som inte kan se till individens förutsättningar. Ibland får man tips och råd (som jag för övrigt gillar att få för utan dom utvecklas man inte), men när råden är inriktat på en annan typ av hund blir jag bara trött. Att behöva förklara att Eros till exempel inte kan göra fjärrskiften genom att kasta sig ner i backen eller att kasta sig upp i sitt bara för att det ser snyggt ut gynnar inte mig och Eros.

Allt har att göra med vilka mål man har i framtiden och eftersom jag i dagsläget satsar som högst på ett LP2 inom lydnaden så har jag även mer spelrum att släppa på vissa detaljer än mot en som satsar på att komma upp i elitklassen. Om jag inte väljer att släppa vissa detaljer har jag snart även en hund som blir lite låg och tycker att det är dötrist med lydnad och det vill jag helst undvika 😉 Så, detta tror jag är väldigt viktigt att man som hundtränare tänker på, vilket som är ens EGNA mål och även instruera sina tränings vänner om hur man vill att det skall se ut. Att behöva förklara VARFÖR vissa moment inte kan se ut på ett visst sätt kan man göra efter träningspasset, då det i mina öron blir negativt och det hör inte hemma på träningsplanen 🙂

Därför är det extra kul att få kommentarer ifrån vänner som poängterar hur vi har utvecklats, för ibland blir man hemmablind och tycker att man är kass för att vi inte få till de där poängen som krävs till vårt första pris 😉 Nåväl, vi var uppe och träna i måndags med härlig känsla som jag hoppas finns kvar där än idag.

Igår var det därför vilodag ifrån träning för att samla energi och göra lite shoppingärenden 😉 MEN bara för att det är träningsvila så innebär det inte att man kan fånga ögonblick när man har som mest fokus ifrån sin hund och det bästa stället för ultimat koncentration är såklart vid matbordet 🙂 Signalkontroll på fjärrskiften utan handtecken blir bäst om man får bitar av mattes banan som belöning 😉 Perfekt även att köra på litet utrymme som i soffan för att han inte skall röra sig framåt eller bakåt i position. Lite tramp blir det pga att underlaget är väldigt mjukt, men det är inget jag brydde mig om i detta läget då det var förståelsen för orden jag var ute efter.

Efter plugg och käk traska jag och Eros upp till fars jobb för att åka med till Göteborg. Han och mor har investerat i varsin elcykel och vi åkte ner för att hämta hans. När man ändå är där nere gäller det att passa på att besöka butiker som man inte har här hemma vilket givetvis är Biltema och XXL 🙂 Jag har ju slängt mina vinterkängor som jag även spårar i och tänkte att jag i år inte skall vara ute i sista minuten och de första kängorna jag testa på XXL satt som en smäck och det stod tydligen mitt namn på dom 😉 Är svag för lila och har jag nu införskaffat en lila bil så måste jag gå på den färglinjen. Hm, dax att börja spana efter lila hundtillbehör kanske? 😉

De är inte bara snygga, de är otroligt bekväma och varma oxå!

 

Annonser

4 kommentarer på “Några peppande ord

 1. Hanna skriver:

  Åh vad jag känner igen mig med min vovve!
  Tänk vad några ord kan påverka inställningen, eller hur? 🙂

 2. Emilia & Strike skriver:

  En schnauzer är en schnauzer, dvärg eller ej 😉

  Jag har insett nu i helgen att för oss funkar det bättre att ta ett uppehåll från träningen i typ 2v före tävlingen – då går det som bäst 😛 Fast inte just när det gäller lydnaden, där vet jag inte riktigt än, får se senare i år. Men i rallyn och agilityn.

  • Anna skriver:

   Visst är det så ett skägg är ett skägg 😉

   Håller oxå på att försöka hitta det bästa uppladdnings sättet. Än så länge verkar det bästa vara att hålla en jämn träning ända fram till tävlingsdagen. Annars känns det som om vi tappar känslan 🙂 Men det är klurigt och det tar tid att hitta sitt sätt vad gäller träning innan tävling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s