ÄNTLIGEN

Där satt den! Mailade Falbygdens Bk förra veckan och fråga om man fick efteranmäla sig till deras lydnadstävling. Det fick man. Pga utställning fråga jag även vart lydnaden skulle vara och fick svar om att den skulle vara bortanför parkeringen, alltså inte mitt i smeten. Väl på plats i god tid innan samlingen gick jag en promenix förbi området och insåg att lydnaden var flyttad till ett hörn inne på utställningsområdet, tydligen för att fler skulle kunna titta på. Hm, liiite surt kände jag eftersom det var just det jag ville undvika. Nåväl, det var bara att gilla läget. Lottdragning vid klockan 10 och jag drog nr 1 av 6 st. Vi fick några min uppvärmning innan vi alla startade med platsen.

På grund av flytten av tävlingområdet fick vi nu enormt mycket störning i form av förbiåkande tåg ca 15 m ifrån oss, gåbana både bakom och jämte plus utställningen några meter därifrån.

20130831-224311.jpg
Känslan inför platsen var vidrig rent ut sagt 😦 Kantplats vilket ifs var positivt, men vi hamna istället jämte gåbanan och tåget. Medans vi ställde upp hann ett tåg åka förbi och det lät en hel del, såpass att jag inte hörde vad TL sa, men jag berömde Eros som i sin tur kändes väldigt alert och med. Vi hinner sen ut 10 m och stå i ca 10 sek innan hunden jämte Eros drar till sin matte med en rivstart i 100 knyck. Strax därefter åker ett till tåg förbi och jag tänkte att det kan nog inte bli värre 😉

Glädjen över att Eros ligger kvar och ligger så lugnt och fint går inte beskriva. Antar att det blir så mycket att hålla koll på att han ligger kvar tack vara det 🙂 Efter platsen kör jag och Eros med en gång. Han låser sig återigen något på TL och de andra som är på planen, men han är ändå mer kontaktbar än vanligt.

20130831-230004.jpg
Känslan i programet var så grym och vi kändes som ett riktigt team!

Linförigheten
Ojämn position.Stämmer bra och han missa en halt, annars känns det bara bättre och bättre 🙂

Läggande
Något långsamt läggande. Fick sakta in stegen medans han lade sig, men han la sig och det är huvudsaken.

Inkallande
Inte mycket att säga om det förutom att fotpos. kan bli något bättre.

Ställande
Något steg i ställande. Jag tyckte han gjorde ett stå med en gång, men har sett på senaste filmer att han ”trampar” när han står och kan tänka mig att det tolkas som steg. Skall spana lite mer på detta och se om jag kan få bort trampet som jag noterat.

Apportering
Ngt tidig(tjuvstart). Detta är jag osäker på. Förstår inte riktigt detta då jag kommendera efter TL sa kommendera. Undrar om det igen dömdes efter de gamla reglerna?

Tandvisning
Skäller
Något som var lite udda var att vi körde tandvisningen sist, vilket gjorde att Eros var lite uppe i varv och han gick upp i lite murr och skall som vi fick avdrag för. Dock tycker jag att det skall bli skärpning på hur de kollar tänderna. Alla gör väldigt olika. Oftast kommer de fram och börjar klappa och småknuffa på Eros som då inte kan sitta still. Sen har jag ingen chans att sätta om honom utan de kollar medans han är uppe i varv. Märker på honom att han börjar tycka det är en aning jobbigt så skall lägga in positiv träning på detta.

Summa= 179,5 poäng och en 3:e plats och ett 1:a pris!

20130831-232225.jpg ÄNTLIGEN fick vi till hela programmet och vi hamna på rätt sida om antal första priser till ett LP1 🙂 🙂 🙂 Förhoppningsvis når vi vårt mål denna sommaren så vi kan lägga ettan bakom oss och börja fokusera på tvåan nästa sommar 😉 Bara att underhålla och jobba vidare på våra svaga punkter mao 😉

20130831-232357.jpg
Min fina grymma, goa kille!

Annonser

6 kommentarer på “ÄNTLIGEN

  1. Helen skriver:

    Sååå rolig läsning Anna! Eros och du är helt otroligt duktiga och ni kämpar på så bra!!! Vilket team!!! Kram och GRATTIS! ❤❤

  2. Russellbus skriver:

    Åh vad roligt!!! Grattis!! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s