Vill bara säga TACK!

Snart har det gått in att vi slipper tandvisningen, den stela apporteringen och mixen av ställande och läggande under gång i samma program 😉 SÅ JÄKLA GÖTT! Resten av dagen har vi tagit det lugnt, jag och skägget. Lite promenader och sedan tvhäng. Trött hund och trött matte med en ond fot behövde vila. Dagar som denna när man lyckas nå ett mål som man har kämpat hårt för gör att spänningar släpper och jag blir galet trött. En trötthet som jag har fått under de senaste åren på grund av olika omständigheter. Det är jobbigt, då jag inte känner igen mig själv över att bli SÅ trött, men med tiden har det blivit bättre och bättre 🙂  Under två somrar har vi jobbat med klass ett och även ett år innan med momenten ihop med tuffa beslut och separationer som gjorde att jag var nära att lägga ner allt som hade med hund att göra.

Tack vare otroligt trogna vänner så har vi sakta, men säkert fått tillbaka glädjen i hunderiet igen och förra helgen och denna helgen är ett resultat på detta. Jag är otroligt glad och tacksam för att ni har funnits där i vått och torrt och lyssnat, peppat och bollat tankar med mig när det har varit som tyngst och utan er hade jag och skägget inte varit där vi är idag. Genom sms, fejjan, bloggen och irl hejjar ni på oavsett hur det går vilket gör att man bara vill träna på och kämpa ännu hårdare för att komma framåt. Utan alla er tränings vänner och ”övriga” vänner och familjen med såklart 😉 så hade vi inte lyckats ta oss dit där vi är idag.

Så, jag vill bara säga ett STORT TACK till alla er som kommer med tips och råd på både tävlingar och träningar! Jag gör det alldeles för sällan för det blir lätt ett självklarhet, men det är inte en självklarhet. Att ha personer runtomkring sig som stöttar i med-och i motgång är en utav de viktigaste resurserna man kan ha när man utövar någon form av sport och hundsporten är inget undantag 😉 Med detta skrivet laddar vi, jag och skägget, nu om för nya utmaningar där jag hoppas på att få peppa, stötta och hejja fram alla er som alltid finns där för oss!

Dagens protokoll en 4:e placering av 8 startande och vårt sista första pris 😀

 Schnauzerstyle mitt i vimmlet! Idag heter han ”LP1, SvCh Tendenz Eros Ramazzotti” 🙂

Annonser

En kommentar på “Vill bara säga TACK!

  1. Emilia & Strike skriver:

    Duktiga ni är 🙂
    Jag skulle behöva komma igång ordentligt (ja, hur ofta säger jag inte det) med lydnaden nu när vi börjat vår andra kurs. Just tandvisningen är det som strular mest – och jag får inte riktigt till det där med läggandet…
    Den tråkiga apporteringen älskas av mitt skägg… Kanske för att han kan det (det enda momentet som vi har tävlingsklara sen länge) och det han förstår – det kan han göra många gånger.

    Vi fick prova 2:ans apportering på kursen i tisdags för det gick så bra med 1:ans då, han stack till apportbocken och funderade länge hur han ska ta upp den, sen nosade han sidorna, nosade i mitten, man såg hur det klickade i huvudet på honom ”jaha, här har jag hållit tidigare, då plockar jag på det viset också” och så duktiga hunden tar upp apporten riktigt, riktigt fint och springer tillbaka 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s