Belöningar

Belöningar är något som driver både oss människor och djur till att vilja göra något igen.
I hundvärlden är det ett stort ämne som flitigt diskuteras och forskning visar på att ett beteende har dubbel så stor chans att bli upprepat om djuret får en belöning som den uppskattar.  Ett trevligt sätt att träna på helt enkelt då det är roligt och givande för både hund och förare eftersom det krävs en del tankeverksamhet hos båda två 😉  Detta funkar inte bara för våra hundar utan även för oss själva….har jag märkt 😉 Finns massor utav böcker man kan läsa i ämnet om positiv förstärkning om man vill fördjupa sig i ett trevligt inlärningstänk, något som man med fördel kan använda sig utav både till sig själv och i sin hundträning.

Idag ställde vi kl på 10 för att möta upp Tina med Helge och Marie med Max-On på Borås Bk för lydnadsträning. Eros var som vanligt pepp och det känns härligt att han alltid bjuder på platsträning under passets gång trots blöt gräsmatta 😉 Känns som all träning vi lagt på detta har gett resultat och trots utebliven träning på just detta moment under vinterhalvåret finns det fortfarande där som är lätt att plocka upp nu när det börjar bli mer ”liggvänligt” väder 😉 Nåväl, vi körde fokusträning i fotposition och i fritt följ. Detta är svårt tycker Eros och vi har en hel del jobb att lägga på just detta. Några rutskick med blandat resultat. Hopp över hinder, en bra budföring och avslutningsvis körde vi en fjärr och platsträning som gick fint fint!

På tal om belöningar så är kampbelöning något som Eros ÄLSKAR. Han har alltid haft mycket kamp i sig och idag har vi den såpass utvecklad att jag kan knuffa och peta på honom både här och där utan att han släpper. Han blir bara mer och mer taggad av det, något som jag värderar högt! Inte ofta jag ger ett losskommando, utan jag lirkar loss leksaken just för att jag vill behålla greppet 🙂

Fick vår kampbelöning på film idag och såhär ser det ofta ut på vår träning. Något som jag oxå lägger stor vikt på är tiden som man belönar. En belöning behöver inte alltid gå fort utan den får gärna ta tid. Det är trots för denna(belöningen) som hunden jobbar för och om hunden alltid får korta kampbelöningar eller en krovbit här och där tappar snart hunden värdet för både övningen och belöningen, något som jag vill undvika. Hellre några få bra repetitioner med kvalité utav en övning med längre belöning än tvärtom.

Efter träningen åkte vi hem för att bänka oss framför hockeyfinalen. Gick ju inget vidare, men ett OS silver är inte fy skam det heller 🙂 Sen råkade jag somna i soffan efter en natt med dålig sömn och vaknade när mor och far kom hem efter deras helg i Malmö. En promeand med skägget innan jag bytte om till löpkläder. Idag blev det tyvärr ingen löptur med syrran, men istället blev det en go tur på 5 km med dunka dunka musik i öronen vilket är riktigt gött ibland.

För att knyta ihop säcken angående belöningar så fungerar även vi människor väldigt bra på det med. Vem går och jobbar utan att få lön liksom? 😉 Resultatet och alla peppande ord både på fejjan och irl ifrån nära och kära blir i sig en belöning för att fortsätta kämpandet för en starkare och friskare kropp. Hittade två kort som sporrar för att kämpa vidare, trots lite smärtor här och där, och ger en stor eloge till syster som kämpar på vilket verkligen syns 🙂 Hejja oss!

Första bilden är från 2011 och andra bilden är nu 2013 och än är vi inte klara med renoveringen 😉

 

Annonser

2 kommentarer på “Belöningar

  1. BRA JOBBAT 😀 Grym är du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s