Häst, hund och tävling

Mellan socialt umgänge och partaj tillbringas såklart mycket tid med skägget 🙂 Han är inte bortglömd och är med mig när jag jobbar och därefter är det en hel del promenader och småträning som kläms in. För tillfället när det är så varmt blir dock all träning begränsad, då han är rätt värmekänslig. Istället har vi varit med i stallet, då min syster Frida har skaffat en foderhäst. Denna flyttade vi förra veckan till ett nytt stall där träningsmöjligheterna är bättre och stallet har fler inackoderingar med inriktning western som Frida skall hålla på med. Saknar hästeriet en del, men på nått sätt gör man alltid det när det är varmt och fint väder 😉 På vintern när kylan kommer är det inte lika roligt att vara i ett kallt stall.

5-åriga Caramac i sin nya box.

För att bekanta oss med omgivningarna så tar vi promenader med båda djuren. Caramac är hundvan och tycker om Eros som han gärna visar genom att förfölja honom 🙂

Nyfiken häst och en någon skeptisk Eros. Dock sköter de sig toppenfint med varandra båda två, vilket är kul!

Då Caramac har stått ett tag så håller han på att sättas igång. Att byta stall, få nya människor, hästar och hundar omkring sig tar på krafterna så efter promenaden blev det lite lösträning i paddocken. Han rör sig riktigt fint och är grymt snygg med ett bra psyke. Kul att hitta en sådan alert och framåt häst här i närheten. Han lyssnar fint på Frida och leker och går gärna efter henne, en hund i något större förpackning 😉

I helgen vart det jobb i lördags och tanken var att åka upp till klubben efteråt för lite träning. Dock skulle jag bara ”vila” lite hemma först, men vilan gick över till sömn så vaknade inte förrän 20.00 😛 Istället för klubben blev det stallet och promenad som fick avsluta dagen.

Igår bar det iväg till Säve Depå med Eros, Carro, Mille och Bell för agilitytävling. Var väldigt dimmigt på morgonen, men lagom när vi anlände till tävlingen kom solen fram och den var framme hela dagen. Som vanligt lyckas jag alltid bränna mig och detta året var inget undantag 😉 Två lopp skulle avverkas i hettan och först ut var agilityloppet. Hade inga förväntningar på dagen eftersom jag inte har hunnit träna så mycket. Dock lyckades vi ta oss runt med noll fel och med en härlig känsla. Det var hård konkurrens med snabba tider så vårt lopp räckte till en 8:e placering.

Helnöjd med vår prestation. Inte lätt när man får mäta ner både kelpies, tollare och små border collies till storlek medium med tanke på deras fartkapacitet.

Efter några timmars väntan var det sedan dax för hopploppet. Rent tekniskt sätt var det en bana som passade oss väldigt bra då det var mer handling än fart. Tyvärr missade vi slalomingången och att göra omtag har vi inte tidsmässigt råd med så det blev 5 fel och lite tidsfel. Även nöjd med detta loppet då jag gjorde några handlingsval som vi aldrig tränar på som han tog fint. I båda loppen sprang vi på riktigt bra och Eros var riktigt lyhörd och styrbar så teamkänslan kändes riktigt bra! Har tyvärr inga fler tävlingar inbokade, men det skall vi nog ändra på 😉

Om inte OM hade funnits så hade vi placerat oss fint även i detta lopp.

Duktigt skägg som prestera så bra i den stekande hettan trots utebliven agilityträning.

Annonser

2 kommentarer på “Häst, hund och tävling

  1. Erica skriver:

    Herregud så vacker Caramac är! Jag har faktiskt börjat kika på om inte en häst ska få bli del av familjen, inte nu men om något år eller så.

  2. Ibland har man dagar när träningen inte riktigt hinns med. Har också varit med om att ”vilan” övergått till en längre powernap där man då fått ta en längre promis och hitta på lite under den.
    Värmen påverkar dom mer än man tror och man får ta hand om de små liven.

    En mycket vacker häst har din syster skaffat och jag håller tummar för en fin sommar tillsammans:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s