Att träna på sina svagheter och en clinic om att ”Se din hund”

Spårskog skiftast med ridskog 🙂 Ridningen är bra träning nu när hälen är kass och muskler man inte trodde fanns dyker upp och värker 😉 Däremot gör sig en gammal ridskada i ryggen sig påmind (alltid är det något) så får vara försiktigt med hur många ridturer det blir. Linus som jag rider på är ju även körd, så jag fick gärna köra han emllanåt också om jag vill. Kul med en häst som både kan ridas och köras!

Systrarna tar täten


Jenny på Dino


Goa Linus i sitt nya träns

Utöver ridning har tid spenderats i spårskogen med goa vänner och deras hundar. I fredags mötte jag upp Tina och Jessica i sandhult där Jessica redan hade varit snäll och lagt ut ett spår. Först ut var Tina och Helge som fick tre korta spår med vinklar i för lära Helge att sätta igång nosen med en gång. Var en lyckad träning där han tog de tre spåren fint!

Koncentrationen är hög hos Tina och Jessica


Snygg-Helge efter avslutat spår!

Efter lite tankar om Helges insats var det dax för mig och Eros. Var evigheter sedan vi spåra så hade inga förväntningar på hur det skulle gå. Eros var med på noterna så fort sele och lina åkte på och tuffade iväg. Noggrann, fin markering av spårpinnar och alla pinnar in 🙂 Duktigt skägg som skutta över bäckar, gick över sumpområden, genom ris och sly och tog vinklar utan problem. Hade inget direkt att anmärka på så vi avslutade med att göra en uppletarruta, även där jobba han på fint men blev något trött på slutet så jag fick gå in och stötta honom.

På kvällen kom klippmaskinen fram, då vi skulle göra oss fina inför clinicen vi skulle på igår. En föreläsning som heter ”Se din hund” där man lär sig se sin hund med ”andra” ögon. Eros var en av fyra visningshundar där han som vanligt charmade in sig hos publiken 😉 Vi fick tips om vad man skall kolla på för att hinna se förändringar i hundens rörelsemönster. Vi ägare kan göra mycket i förebyggande syfte om vi ser saker och ting i tid. Skall massera/trycka (hon visa tryckteknik som inte är skadligt för varken människa eller djur) på Eros skuldror för att han skall bli mer avslappnad och därmed inte bygga på sin bulldoggstil med frambenen mer, då detta kan vara en orsak till tassproblem.

En ok och trevlig clinic där den röda tråden var att en hund måste ha sin balans först, INNAN man går in och försöker göra förändringar. Har den inte rätt balans och rörelsemönster ifrån början är risken stor att man bygger upp fel muskler och därmed får en hund som blir ännu mer snebelastad. Skall man göra några justeringar skall det göras i små, små doser så nervsystemet hänger med på vad som sker och därmed kan ta till sig förändringen. Viktigt att aldrig låta hunden bli för trött, då den lätt hamnar tillbaka i fel rörelser när den inte orkar hålla ihop sig så det är korta intensiva pass som gäller.

Nyfriserad och redo för att vara visningshund 🙂

Efter en dag inomhus igår sprätter det i träningstarmen idag 😉 Så kl 11.45 mötte vi upp Tina och skäggligan för spår. Denna gång var det dax att träna på våra svagheter vilket är äng/åkerspår och eftersom appellen körs på just detta kan det vara bra att träna på det 😉 Tina gick ut ett ca 300 m långt spår, två plus slut, och medan det götta till sig tog vi en promenad i hällande ösregn, men innan promenaden hade jag lagt två korta spår och Tina ett kort spår till Helge som de sedan gick när vi kom tillbaka. Gick helt ok även idag och efter lite tankar och funderingar åkte vi bort till mitt och Eros spår.

Det är svåååårt tycker Eros. Blir en hel del ”skall bara se vad som gått här” tänkt som gör att han går av spåret en hel del. När han väl är i spårkärnan går han klockrent och spårar väldigt noga. Alla pinnar kom in, men det tog sin tid och vi behöver verkligen träna mer på detta underlag. Är ändå nöjd över honom med tanke på att vi nästan simma oss igenom spåret då himlen visade sig ha en extra kran att vrida på 😉 Resten av kvällen har vi tillbringat i soffan med bingospel (där jag vann 100 kr 🙂 ) och bloggskrivning. Imorgon och tisdag blir det visst jobb denna veckan så skall försöka komma i säng i tid för en gång skull 😉

En väldigt blöt skäggfarbror som inte låter skitvädret stå ivägen för arbete!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s