Debut, besvikelse och ”Upp på planen igen”

Igår gjorde jag och Eros debut i lydnadsklass 2 på Elfsborgs Bhk. Förutsättningarna var perfekta och känslan var god. Vi drog startnummer 7 av 9 som innebar platsliggning i grupp två(1-5, 6-9). Fick även berättat att platsen skulle vara sist, vilket både är en för- och nackdel och för egen del ett nytt upplägg. Aldrig skett på någon klass 1 tävling förut, men sunt tänk tycker jag och fler klubbar borde köra på det upplägget.

Eros kändes pepp och med på uppvärmningen, men så fort vi entrade plan försvann allt 😦 Han kändes fortfarande pepp, men totalt ofokuserad. Han spanade på allt och alla och låste sig på TL och vår kontakt var som bortblåst. Bröt ihop lite inombords och tänkte gå av plan när han stannade och slicka på en kissefläck under fria följet, MEN jag bet ihop, hejjade och peppade oss igenom programmet. Såklart blev jag besviken och känslan av att skita helt i lydnaden var påtaglig.

Tanken på att strunta i platsen slog mig, men efter några minuter av velande bestämde jag mig för att köra och ta vara på tävlingstillfället. Platsen har ju varit det moment vi slitit mest med så lika bra att få så mycket träning som möjligt. En ur vår grupp avstod vilket innebar att vi fick kantplats och vi var bara tre stycken. Måste bara säga att jag ger en stor tumme upp till dem (även en i klass ett avstod) som ser både till sin egen och andra medtävlares ”säkerhet” när deras hund inte är redo för platsen.

Nåväl, fem meters mellanrum mellan hundarna, 20 meter ifrån och 3 min avverkades utan några problem 🙂 Det vägde upp hela tävlingen kan man säga. Tyvärr tog han inte mitt första kommando vid nedläggandet så det blev ett surt dk som gav oss en 9:a i betyg. Jaja, debuten är gjord och jag hade hoppats på att vi skulle gjort bättre ifrån oss, men det är väl bara att bryta ihop och komma igen.

Som person blir jag grymt besviken och irriterad för stunden, men det är inget som går ut över Eros. Efter en stund blir jag bara mer taggad på att träna på det som brister 🙂 Tror att det är just detta tankesättet som avgör om man är en god tävlingsmänniska eller inte och man ser ständigt människor som behöver träna på att få motgångar. Framförallt är man skyldig sin hund det, då vissa tar ut både känslor och irritation på hunden, något som är väldigt tråkigt att se.
Blev visst ett sidospår från själva tävlingen, men jag slutar aldrig förvånas över vissa människors handlingar.

Bjuder på protokollet som glänser med tre fina nollor 😉

IMG_7197.JPG

Idag sov vi ut innan vi mötte upp Carro och doggsen för promenad på Kransmossen 🙂 Underbart höstväder och vi njöt allihopa av solen som värmde ihop med den friska luften. Stannade för några vattenpauser där hundarna plaskade omkring i vattnet innan vi fortsatte 5:kmetaren runt.

IMG_7209.JPG

Väl hemma började det suga i träningstarmen och ett sms åkte iväg till Tina för att kolla om de ville köra klubbträning på kvällskvisten. Vid 18 var gänget samlat och vi träffade ett nytt ansikte, Anette med sin jaktgolden 🙂 Kvällens fokus låg på lördagens tävlings brister:

– Fokus i utgångsposition med störning runtomkring.
– Fokus i fria följet med klick-hjälp.
– Förstärkning av återgångar i apporteringen.
– Håll apport med omvänt lockande
– Placering i rutan
– Förstärkning av ”sitt” i hoppet
– Tre platsliggningar med olika hundar på rätt avstånd och runt 3,15 min

En god kvällsträning i trevligt sällskap och lydnadspeppen är redan tillbaka 😉

IMG_7219.JPG

Annonser

2 kommentarer på “Debut, besvikelse och ”Upp på planen igen”

 1. Malin & Nova skriver:

  Känner så väl igen detta. Det som behövs är mer tävlingsrutin. Tävla och få in rätt känsla. Antagligen gav du nån signal och han svarade på den. Så små signaler som behövs och en liten doft i marken och de är i en annan värld….
  Bra att ni kämpade er genom tävlingen och fick en bekräftelse på vad ni behöver jobba vidare med. På’ t igen och ni kommer få andra resultat.
  Så synd att vi inte kan träna ihop! Hade varit kul!
  Skäggisar rockar (y)
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s