En mörk vecka….

Ne, denna veckan kunde kvitta. I måndags arbetade jag sista dagen själv innan min kollega kom tillbaka från sin semester. Tycker alltid måndagar går fort liksom denna 🙂 Avslutade dagen med ett pass på klubben som kändes riktigt bra. Återigen fokus i utgångsposition och att inget händer, fritt följ och hopp över hinder.

I tisdags var det äntligen dax för min efterlängtade röntgen av höger fot som jag har haft ont i, i över ett år. När det var gjort frågande jag röntgenpersonalen om de kunde se något. Vet att de egentligen inte brukar ge uttalandet utan vill att en läkare skall bedömma, men hon vände sig mot mig och sa att det var en tydlig hälsporre jag hade och nu är det upp till läkaren att avgöra hur vi ska gå vidare. Innan jag gick därifrån sa de att det senaste man gör är att gipsa foten för att få bort belastningen :/ Hm, gör vad som helst för att bli kvitt smärtan, men känns inte så kul om det är gips som är lösningen. Nåväl, nu väntar jag på en kallelse till läkaren så får vi se vad som händer. Dock skönt att få veta att det verkligen är hälsporre och slippa alla gissningar om vad det kan vara.

Resten av dagen tillbringades på hästryggen. Smidigt för min fot, men desto värre för min rygg. Gör inte ont precis när jag rider, men värker oftast en del efteråt. Gjorde ju en fin vurpa häromdagen när jag var ute med Eros och slog i ryggen och tror att en gammal skada drogs upp igen, så det har varit kämpigt, då en nerv nog har kommit i kläm som gör att det är svårt att sitta ner några längre stunder. Hoppas sträckningen/nerven? kan fixa till sig igen så jag kan fortsätta rida. För det är verkligen helt underbart med skogs- och lantluft och jag känner att jag behöver det. Denna gång testa vi att rida med Eros och det gick mestadels suveränt, men det gäller att ha honom på höger sida hela tiden så han inte korsar hästens väg som han höll på att göra några gånger 🙂 Skitbra motionsträning för bådas del, då tempot blir högre och jag slipper belasta min fot.

Målet är att han skall kunna vara lös så småningom, men han behöver lära sig vart han skall vara någonstans först. Linus, fjordningen jag rider, är supergo att ha att göra med och en bra häst att börja med för att introducera hund för häst 🙂 Vi red till vårat favoritställe och såklart måste jag fånga minnena på bild. Helt fantastiskt att kunna rida på stranden, hästarna kan rulla sig och bada vilket även Eros njuter av i fulla drag.
sjöh

Kvällen spenderade jag på jobbet. Foderkväll över telefon stod på schemat och det är alltid kul att få lära sig nytt, framförallt inom hästvärlden, då det kan vara rätt komplicerat 🙂
I onsdags var det jobb i Svenljunga innan vi direkt därefter for till klubben för träning. Ett härligt kvällspass blev det innan vi däckade i soffan. Igår var det möte på jobbet på morgonen där jag tyvärr fick tråkiga besked. Kan inte gå in för mycket på det än, men kan väl säga att framtiden i dagsläget inte ser så ljus ut längre 😦

Luften gick ur mig en aning och träningen fick utebli. Istället hörde Carolin, en vän från ”förr” av sig, och undra om jag ville promenixa 🙂 Tackade självklart ja, då jag behövde komma ut. Sov hårt i natt innan klockan ringde och det blev en tur till Svenljunga idag med. Sitter och fixar i ordning ett x antal faktura kunder som lär ta sin tid, men det är gött att ha att göra för då går dagarna och klockan fort 🙂 Slutade tidigt idag och åkte direkt ut i skogen för promenad och spårläggning till Tina och Helge som kom efter en stund. Gillar verkligen skogen och förstår inte hur man klarar sig utan den 🙂
Efter skogen blev det lydnadsplanen där Tina körde igenom oss i lydnadsklass 2. Mestadels guldkorn, men det finns saker vi behöver jobba mer på, men inget som vi hinner fixa till innan söndag. Det som inte sitter några dagar innan tävling är bara att acceptera och att man jobbar vidare på sedan. Pepp och kul är vad som gäller innan tävlingsdag! En fin och stabil platsliggning i 3.20 min blev en bra avslutning på en go kväll i hundträningens tecken! Nu tar vi helg och imorgon är ingen klocka ställd och jag skall sova läääääänge. Snälla far tar med sig skägget ut på morgonpromenad så jag kan vila ut ordentligt. Evigt tacksam! Natti natti cybervärlden!

Annonser

2 kommentarer på “En mörk vecka….

  1. Charlotte skriver:

    Vad tåkigt med dåligt besked!:( hoppas de löser sig på bästa sätt iaf!:)

  2. Sofia skriver:

    Vilken mysig häst 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s