Tävlat, spår och lätta övningar

Sen sist jag blogga har jag och Eros tävlat lydnad uppe i Uddevalla. En till tävling som tyvärr kunde kvittat. Enormt fin känsla utanför planen, men när vi stiger på är den som bortblåst. Återigen är vi på varsin planet och som pricken över i:t så satte han sig upp på platsliggningen 😦 Var lääääänge sedan det hände så hoppas att det bara var en engångsförteelse. Det var en snäll poängsättning, då det egentligen högst kan bli en 5:a när detta händer.

Det jag tar med mig ifrån denna tävlingen är att vi ”bara” nollade två moment istället för tre och att vi skrapa ihop fler poäng än på vår debut 🙂 Känns lite som en deja vu ifrån klass 1 där vi ena gången tar poäng i vissa moment och nästa gång tar vi i de andra, men vi får det inte att stämma ihop 😛  Blir såklart besviken (något som aldrig går ut över Eros), men när besvikelsen har lagt sig blir jag bara taggad på att träna mer. Det som gör en till tävlingsmänniska kanske? 😉  Andra guldkorn som jag är nöjd över är att vi fick poäng i fria följet och i fjärren.

Efter några dagars uppehåll ifrån träning, analysering och mycket jobb och trevliga promenader med skäggvänner är vi återigen taggade på att träna 🙂 Höstvädret har varit underbart som bjudit till bra spårarbete ihop med bra lydnadsträning.

Spårutstyrseln livar upp stämningen 😉

På lydnadsplanen har vi backat i träningen och jobbar mycket i utgångsposition med fokus och att inget händer på en bra stund. Utnyttjar andra som rör sig på planen för att få naturlig störning. Han bryter sitt tittande på annat snabbare och snabbare och idag slängde han bara en blick mot de andra innan han återigen hade fokus mot mig 🙂
Duktig hund! Har även backat i fria följet och körde idag med koppel  för att hjälpa honom att inte sväva ut för mycket. Kort och peppigt pass utan för mycket tragglande. Jobbade även med återgångar/ingångar med apporten som det senaste har börjat strula, då han går in i lek/kamp mode ca två meter ifrån mig 😛 Träningspassen känns oftast väldigt bra och känslan finns där, gäller bara att vi skall få med det till tävling också.

Har även börjat funderat på hur jag på bästa sätt skall belöna honom mellan momenten. Den svåra balansgången i lydnaden är aktiviteten ihop med passiviteten. Hur mycket man skall belöna upp honom för att han skall uppskatta att fortsätta jobba 😉 De senaste gångerna har jag dragit ner på peppen och farten och tror nog att det passar honom bättre. Är tydlig och lugn i min gång, då jag upplever att han hänger med mig bättre då. Vi får se framöver om detta passar oss, men känns som han har fått upp en såpass förväntan/glädje i lydnaden att jag inte längre behöver överdriva/peppa honom för mycket. Risken känns större att han då istället slår av, då det blir för mycket av det goda så att säga 🙂

För övrigt knallar dagarna på. Vi jobbar både i Borås och Svenljunga och är rätt trötta på kvällarna. Försöker få till några pass lydnad och agility i veckan utöver promenaderna och nu på söndag är det DM i agility i Tångahallen. Min smärta i hälen och kroppen håller i sig, men nästa vecka skall jag äntligen till Halmstad på undersökning och jag hoppas vi kan komma fram till en bra lösning så jag kan bli smärtfri så småningom 🙂 Humöret och orken tryter när man i varje steg har ont som håller i sig även när man vilar. Enda gången jag är helt smärtfri är när jag sover, hm…kan man göra det hela tiden tro? 😉 På tal om sömn så är det dax att krypa ner i en kall säng för att ladda inför en arbetsdag i morgon!

En som jobbar hårt på dagarna 😉 Duktig kille som ligger tyst och lugnt på jobbet, kravet för att få vara med.

Annonser

En kommentar på “Tävlat, spår och lätta övningar

 1. Malin & Nova skriver:

  Vilket tempo ni håller 🙂 Träning, tävling och alla aktiviteter mellan jobben. Mörkret gör ju också man inte orkar lika mycket om kvällarna.
  Känner igen det där med tävling och hur laddade de känns på uppvärmningen och tappar allt då man går in. Något som hör rasen till??? 😉
  Låter som du tänker rätt då du tänker på belöning mellan momenten. Märkte också att ju man peppar så blir det för mycket och de går ner istället för att tagga till. Du kommer att lösa det där även om han kan behöva lite tid på sig för att komma på tanken 🙂 Nästa tävling kommer ni igen. Vet ju att dom kan (y)
  Håller tummar och lyckönskar er om ni tävlar i agility på söndag.
  Ta hand om dig och jag hoppas de ordnar så din fot blir bra och att du slipper värken.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s