Han är en kämpe

Kl 08.30 trippade Eros glatt med sköterskan nerför korridoren på Vettris veterinärstation. Själv gick jag ut och nästan kräktes. Jag borde vänja mig med tanke på att jag har lämnat han för operation nästan en gång om året i sju års tid, men nopp….jag vänjer mig inte och det blir värre för varje gång. Mycket beror på hans bakgrund som gör han till en riskpatient att söva. Det började med valptänder, fortsatte med en kastrering, en lungoperation, borttagning av analsäckar, borttagning av vårta, tandputs och idag körtel under ögat.

Blir fundersam varje gång jag hör någon tycka att det är dyrt att köpa hund. Pssst….att köpa hund är oerhört billigt och tycker man inköpet är dyrt skall man nog inte ha hund alls. Vill inte skriva någon siffra vad allt har kostat men det är uppe i ett sexsiffrigt belopp trots försäkring som har täckt upp de flesta ingreppen. Så, att tänka igenom sitt hundköp noga är att rekommendera, om man nu skulle råka ut att få en ”olycksfågel” som jag själv tydligen har fått, är själva köpet det billigaste man kan göra 😉

Nåväl, kl 12.00 kom samtalet jag nervöst gått och väntat på. Allt har gått bra och jag kunde komma och hämta honom kl 13. Under tiden(för att hålla tankarna på annat) hann jag och mor gå i Knalleland och fixa det sista inför Halloween. Om allt går som det skall så blir det förhoppningsvis partaj med grym utklädnad 😉 Jag hann komma hem och byta om innan jag traskade iväg och hämtade en pigg skäggfarbror som försökte galoppera fram kopplad till mig där jag satt och väntade ♥ Himla smidigt att ha gång avstånd till veterinärkliniken. Jag är supernöjd med första behandlingen, då de är väldigt noggranna. Lyssnade på vad jag hade att säga och hämta hem alla hans journaler på de olika ställena han har varit på. Stor tumme upp!

Storstädat bilen och buren står inne. Bästa stället att ta igen sig på enligt Eros som somna där så fort vi kom innanför dörren.

 

Annonser

3 kommentarer på “Han är en kämpe

 1. Sofia skriver:

  Oj stackar sliten! Vilken kämpe. Nä köpa hund är inte det dyra. Vi har fått lägga mycket pengar på att utreda en knöl som Alf hade, med biopsi, sövningar och till slut operation. Det visade sig vara en godartad körtelförändring och kastrering pga det. Krya på dig!

 2. Malin & Nova skriver:

  Vilka kämpar ni är båda två!! 🙂
  Man vänjer sig aldrig att lämna sin hund hos vet även om man gör det för att de ska bli bra av någon orsak. Skönt att läsa att han är pigg efter op. Låter som kanonställe då dom lyssnat och läst på. Mycket viktigt för fortsatt förtroende.

  Har ju också haft oturen med sjuka hundar. Så inköpet är billigt om man jämför med alla vetkostnader och allt runtomkring.
  Sen kan jag tycka att priserna börjar stiga lite väl mycket för våra hundar idag…. men det är en andra reflektioner der 😉 Ha de nu så gott!!

  • Anna skriver:

   Ja, vi försöker kämpa på så gott det går 😉
   Det är toppen att ha hittat ett ställe till som man känner förtroende för. Mestadels har jag haft turen att bara gå till bra ställen.
   Nedu, detta med kostnader är ingen rolig historia. ”Djur ska inte utsättas för onödigt lidande” samtidigt är det många som inte har råd att gå till vetten med sitt djur
   för varken undersökning eller avlivning. Sen finns det många djur som är ”friska” men får avlivas pga man som ägare in har råd för ett mindre ingrepp.
   Nä, ett högkostnads skydd eller lägre kostnad generellt, så det inte blir en klassfråga att ha djur (som det nästan är idag).
   Djur har ju en positiv inverkan på oss människor och då skall det vara rättvist att man skall kunna köpa, äga och ta hand om ett utan att bli helt ruinerad.
   Om man har otur som vissa hjälper det inte att ha råd med något lättare ingrepp om det gång på gång dyker upp nya saker….så något tak hade inte vart dumt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s