Tråkiga besked men trevlig listplacering

Usch, det är inget kul när man blir påmind om att ens djur börjar bli gammalt 😦 I torsdags var det dax för den årliga vaccinationen och jag passade då på att kolla upp några saker som dykt upp under den senaste månaden. Det är två utväxter vid ögat, en knöl i nacken och en klo som saknar det yttersta lagret. Klon och utväxterna vid ögat är inte så mycket att göra åt mer än att hålla koll så det inte blir värre. Angående knölen så är 70% godartade och 30% elakartade och jag skulle fundera på om jag kände mig trygg med att låta den vara. Eftersom han då och då behöver sövas för att fixa tänderna så kan man fundera på att ta den samtidigt, om den nu inte växer och blir större, för då får man ta den tidigare. De som läser om oss vet ju om hans bakgrund att han är en riskpatient att söva, därför vill jag inte göra det i ”onödan”.

Det som jag däremot inte har kunnat ”se” är att han tydligen har fått ett blåsljud på hjärtat 😦 Det sved till när han sa det och tankarna skenade iväg. Det beror på åldern, att det blir slitage på klaffar som då gör att blåsljud uppstår. Vi diskuterade om att göra ett ultraljud på Blå Stjärna i Göteborg och han skriver gärna en remiss till dom, då det brukar gå fortare och lättare att få en tid om man går den vägen. Åkte hem och kunde inte hålla tårarna och tankarna tillbaka så det fick blir en tidig sänggång med huvudvärk. Man vet att de kommer att försvinna en vacker dag, men det gör ändå förbannat jäkla ont när man blir påmind om det.

Skall fundera vidare, men det lutar åt att göra ett ultraljud för att få veta hur det ser ut. Tyvärr är det ju bara ett ögonblicksbesked eftersom det hela tiden förändras, men man får i alla fall en koll på hur det ser ut just nu. Fått många bra tankar och kommentarer på fb ifrån andra som har hundar med blåsljud och de lever ett hälsosamt och friskt liv ändå, alla utan medicinering. Så, förhoppningsvis kommer vi att kunna göra detsamma och ändå hålla igång ”med sunt förnuft” vad gäller aktiviteter och joggingturer. Tror vi helt enkelt får börja nosa lite på rallylydnaden igen och köra på mer med lydnaden för vi får nog tyvärr säga hej då till är att tävla i agility 😦 Han älskar det och jag med, så kommer inte kunna ta bort det helt och hållet, men det får köras på skoj under träningar på låg höjd. Så….ja, veterinärbesöket blev inte riktigt som jag hade tänkt mig det.

Något som var trevligare att få besked om är att vi i år igen ligger på Dvärgschnauzerringens lista 🙂 Fick detta från min goa vän Mahlin på fb, innan jag själv hade fått veta det:

Vi tog en fin 4:e placering både som Årets agilityhund och Årets lydnadshund, trots att vi bara har kommit ut på två lydnadstävlingar under förra året 😉 Det är detta som gör att man blir extra peppad till att träna på, när man ser att all tid och träning man lägger ner ger resultat 😀 Det har mao varit väldigt svajande känslor de senaste dagarna både upp och ner så att säga. Det är ju tur att våra djur lever i nuet och är ovetande om vad vi vet för Eros är lika glad och galen som vanligt och bjuder gärna upp till bus och lek så fort chansen ges. Han märker bara av att jag inte är på topp, men det löser han lätt genom att komma fram och ge mig en snabb puss, det löser alla problem enligt honom ❤

Nä, nu är det dax att ta sig till gymmet för att dra igång veckan med ett skivstång/intervallpass efter en trevlig helg i Jönköping med goa vänner, god mat, drinkar och en sväng på dansgolvet 🙂

Tack fina Mahlin för peppen! Eros bockar och bugar för grattiset ❤

Annonser

2 kommentarer på “Tråkiga besked men trevlig listplacering

 1. Malin & Nova skriver:

  Ännu en gång stort grattis till fina placeringar. Det är ni värda!!

  Alltid tråkigt när ens underbara vänner får tråkiga besked. Tycker ändå att du resonerar klokt och hittar andra vägar för att ni ska vara så aktiva ni kan. Blåsljud behöver ju inte och jag hoppas verkligen att det inte blir så stor förändring för Eros, utan att det håller sig lugnt. Men förstår dig helt och fullt hur du kände och reagerade vid svar.
  Som du säger, våra vänner lever i nuet och det får vi ta vara på. Ser fram mot att följa er i rally och lydnad!!! 🙂

  Duktig är du också som tränar och står i!! Bra kämpat!!!

  • Anna skriver:

   Tack 🙂

   Ja, usch…inget kul med tråkiga besked. Hoppas bara att knölen håller sig i schack och han får fortsätta att må bra. Känns bar tungt eftersom det alltid är något med honom… 😦 Hinner liksom aldrig vara gald och få njuta av oss…. Hoppas bara hans lungor fixar blåsljudet, därför jag nog kommer kolla upp det även om det inte ger ett ”konstant” svar. Hoppas vi får några år till ihop, tycker vi är värda det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s