När man glömmer att andas

Energin tryter och jag försöker vara mer här och nu som gör att bloggen inte riktigt får så mycket energi. I helgen som var hade jag och skägget det lugnt och skönt. Vi körde årets första utomhus träning och ingen var lyckligare än Eros 🙂

Vi hade planen för oss själva och vi jobbade oss igenom en del moment i lydnadsklass 2. Fokus låg främst på rutan, apportering och fritt följ och moment vi kollade av var hopp över hinder, inkallning och läggande under gång. Det mesta kändes helt ok, men det finns alltid saker att förbättra. Lyckades även filma hopp över hinder som känns ok, förbättring är att få honom rakare ut och att inte tappa ingångarna.

Efter träningen besökte jag Hundspektra som hade öppet hus för alla. Var en del uppträdande och sedan fanns en lättare agilitybana uppställd, där jag körde agility med 4 st olika lånande hundar, då Eros fick ta igen sig i bilen, innan jag mötte upp Carro och hundar för promenad på Bråt. Skön lördag med mycket hund. Söndagen var inte sämre den, då det blev promenad med skäggligan i skogen. Solen tittade till och med fram och vårkänslorna börjar göra sig påmind. I slutet av promenaden började dock Eros att halta, så lyfte höger framben och kollade tassen och fick bort lite snö och barr och han gick lite bättre de sista hundra metrarna.

 

Smidigt med liten hund som man ställa där bak och torka av ordentligt när det är slaskigt ute 🙂

Resten av dagen tog vi det lugnt och laddade inför måndagen då det var dax för ultraljud av hjärtat….trodde jag. När vi på kvällen låg i soffan och titta på tv och jag som vanligt småmasserade Eros upptäckte jag tyvärr en till knöl, denna gången uppe på skuldran 😦 Där brast det kan man väl säga och tankarna skenade iväg. Efter gråtattacken och uppsamlande av tankar gick måndagen åt till att ringa runt till djursjukhuset i Göteborg och Vettris här hemma. Ultraljudet avbokades och tid för knölkoll bokades här i Borås på måndag som kommer nu.

Veckan har varit tung och gråten kommer väldigt lätt och jag känner mig helt slut. Problemet med hela situationen är att knölarna sitter djupt. Jag vet ju dock inte vad det är för knölar än, men jag tror ändå inte jag vill utsätta honom för provtagning. Skulle de vara ”onda” då finns ju bara en utväg, är de ”goda” så kan han ändå inte opereras förrän ett ultraljud på hjärtat har gjorts och efter alla operationer och veterinärbesök så tror jag inte jag vill utsätta honom för en stor operation igen, så…ja i det stora hela känns det bara som det finns en utväg kvar 😦 Han har efter han sovit småhaltat ibland och jag funderar på om det är knölen på skuldran som gör att någon nerv kläms.

I veckan har vi bara njutit. Lösa promenader med godislet, inomhusträning med lattjolydnad och tricks och mys i soffan. Det gör förbannat ont att låta tankarna komma om att han inte kommer finnas vid min sida för alltid, men man har ett ansvar och det är att djur inte skall lida. Han är fortfarande pigg och framåt, men efter söndagens upptäckt av den andra knölen så är det inte samma gnista. Var nästan att luften gick ur. Ihop med tung andning och ett hjärta som jag inte har koll på så ser inte framtiden så ljus ut. Måndagens veterinärbesök blir lite avgörande om vad som kommer att hända. Under tiden fortsätter vi att vara här och nu för att få ut så mycket av tiden som möjligt.

Tack alla ni som hört av er! Det gör inte mindre ont, men det hjälper att få lufta sina tankar.

Annonser

En kommentar på “När man glömmer att andas

  1. villgott skriver:

    Fy vad jobbigt! Förstår om du är ledsen och känner dig hjälplös. Villgott har också fått knölar ”på äldre da’r” men de är ytliga och provtagningar har visat på att de är godartade fettknölar (de han fått hittills, peppar peppar) Hemskt att de åldras så fort, vet inte riktigt hur man skall hantera det faktum att de inte kommer finnas med oss för alltid..Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s