Provsvar, jobb, spår och vardag

Dagar och nätter kommer och går. Jobbar fortfarande både dag och natt, men under de senaste två veckorna har jag börjat lära upp en som skall ta över mitt arbete på Vitakraft. Så, nu är det bara ca 10 dagar kvar att arbeta dubbelt sen skall jag försöka få tillbaka lite socialt liv med träning och umgänge 🙂 Medans en annan sliter så är det en annan som tar det något lugnare 😉 Eros tas väl om hand av mina päron på veckodagarna och varierar soffhäng med kontorsuppgifter på min fars jobb 😉 Tur att han är så väluppfostrad och lätt att ha med så han kan vara med utan några konstigheter.

Sen sist har vi fått svar på hans blodprov som visar förhöjda värden av fett i blodet. Så, han har fått gå över på ett lågkalorifoder och har snart ätit det en månad, så på onsdag skall vi ta nya prover och även på sköldkörteln, då det inte har gått att testa när värderna har varit så höga. Antagligen så är det ett samband på alltihopa. Blodet är tungt att pumpa runt som gör att ett blåsljud har uppkommit på hjärtat och knölarna är godartade fettknölar som antagligen också har uppkommit pga för mycket fett i blodet. Kroppen är i obalans och jag hoppas att vi skall kunna fixa en del utav det med fodret. Vi håller hoppet uppe och han är fortfarande pigg och busig, men något tröttare på kvällarna.

Trots att energin tryter, främst hos mig då det tar på krafterna när skägget är dåligt så gäller det att bita ihop och ändå ta sig ut på både promenader och lätt hjärnaktivitet när han inte får anstränga sig för mycket rent kroppsmässigt. Nosen är det dock absolut inget fel på och inte motivationen heller för jäklar vad bra han har spårat de senaste. I går körde vi ett spår på 550 meter, liggtid ca 1 timme med 7 apporter plus slut. Han är som en dammsugare och tog vinklarna superfint, någon ringning, men inte lika många som han brukar. Det tog ca 12 min sen var vi i mål 🙂 Ingen är lyckligare än Eros när det vankas spår och det är kul att ha kommit igång med det lite mer. Har ju kört både viltspår och personspår de senaste helgerna, båda med fint spårarbete!

När vi inte spårar eller promenerar blir det lite trix och aktiveringsbollar här hemma innan vi däckar i soffan båda två. Jag har varit extremt trött denna helgen och sov 13 timmar både igår och idag så helgerna är värdefulla både vad gäller att umgås med Eros och att få återhämta sig 🙂 Snart drar en ny arbetsvecka igång och som tur är, är det två korta veckor på raken vilket är gott nu när jag skall köra själv igen innan Victor tar över.

Efterlängtat soffhäng ❤

 

Annonser

2 kommentarer på “Provsvar, jobb, spår och vardag

  1. Malin & Nova skriver:

    Tufft att jobba både dag o natt. Tur att du lyssnar på kroppen och sover mycket när du kan. Håller verkligen tummar att nya fodret gör Eros pigg o kry ❤ och att han fortsätter att piggna på sig 🙂
    Kram till er båda!

  2. Sofia skriver:

    Hoppas att nytt foder hjälper och att balansen återkommer 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s