Kommando på transporter

Denna veckan har vi vart uppe på klubben och tränat nästan varje dag 🙂 Har även klämt in tre ängsspår som denna gång gick helt ok. Bara till att träna vidare så kommer han nog fixa dom lika bra som skogsspåren. Under den senaste tiden har träningen legat på fokus. Det är något som jag har varit dålig på att träna bara för det har varit svårt.
Eros tappar väldigt lätt fokus för att kolla av vad som händer runtomkring något som tar på ens egna träningsenergi, men skam den som ger sig 🙂

Vi har brytit ner moment i många delar och framförallt lagt mycket energi på ”starter”. Förut så tappa jag honom redan ifrån början och det genomspeglade sedan hela programmet och det var svårt att hålla ihop oss. Jag har därför valt att backa i träningen vad gäller ”kraven” på Eros. I helhet sitter alla klass 2 momenten(bortsett från platsen som vi ständigt tränar och jobbar på), men vårt stora problem som jag började ta tag i förra säsongen är just att ha en bra start.

Så, under de senaste träningarna har jag lagt på ett kommando på transporterna vilket jag tycker har gett bra resultat 😀 Han får inget spelrum på att försvinna iväg, då han alltid har en uppgift på planen. Mitt kommando är ”jämte” vilket innebär att han skall hålla sig vid min sida, och inte sväva iväg som han lätt gör 😉 Detta ger han chansen att ändå kolla av vad som finns på planen som förhoppningsvis gör att nyfikenheten lägger sig innan vårt program börjar. På samma sätt jobbar jag sedan mellan momenten. I onsdag var träningsgänget 7-härad på klubben (en grupp som vem som helst får joina som åker runt på de olika klubbarna i närheten för att få miljöombyte och hjälp med det man vill)och jag passade då på att kolla av hur vi låg till i vår fokus träning. Mitt upplägg första och andra gången var:

Under tävlingslik form med folk, domare, tl, publik på planen köra:

– Ingång på plan under kommandot ”jämte”
– Visad till startplats
– Vid halt, fokust upp på mig

Gick superfint och det kändes riktigt bra!

Tredje, fjärde och femte gången körde jag samma upplägg förutom att jag valda att lägga till några transporter till uppvisade punkter innan jag belöna för att sedan gå av planen och börja om från början. Det var ett kort träningspass på ca 5-10 min (inkl lekpaus) som gav riktigt bra resultat och suverän känsla och input att det är ett bra upplägg som funkar för oss 🙂 Sen om det funkar i skarpt läge återstår att se, men jag tycker att Eros håller ihop sig bättre på detta sätt vilket känns bra både för min och hans del.

Känner mig riktigt peppad på lydnad och spår nu, så nu hoppas vi att kroppen känns ok på torsdag så att vi kan träna vidare och kanske, kanske få till en start så småningom!

Annonser

En kommentar på “Kommando på transporter

  1. Malin & Nova skriver:

    Härligt att ni är på G igen.
    Låter som ett bra koncept att jobba vidare med för att få upp fokus. Inte alltid lätt att ha med dom hela tiden då de gärna vill ha koll på läget. Men! Skam den som ger sig 😉 Bara att kämpa på och hittar man rätt går det fort att få dom förstå läget.
    Hejja er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s