Avila

Namn: Mivinna`s Avila
Ras: Australian Shepherd
Född: 2009/07/01
Kön: Tik
HD: A ED: O
Ögon: u.a vid 8 veckor
MH: Genomförd med 5:a på skott.
Uppfödare: Mivinna’s Kennel

Den 23 oktober 2011 var jag tvungen att fatta ett utav de tuffaste besluten jag någonsin varit med om. Sen incidenten på våran andra och sista lydnads tävling kom jag och Avila in i en ond cirkel, då förtroendet för henne nästan helt försvann. Våran första tävlingen gick ändå helt oki med ett 3:a pris och med mer träning efter den tävlingen så tyckte jag ändå hon kändes bättre än första gången, men ack så fel jag hade. Jag grämer mig fortfarande att jag gick ut i tävling och tar på mig allt ansvar om att det var alldeles för tidigt att starta henne.

Det tunga med beslutet var att hon funkade alldeles ypperligt inomhus där hon lätt slappnade av efter promenaderna, hon funka toppen med barn, katter och med andra hundar och lyssnade suveränt på inkallning. Hon är världens mys hund som utan problem kunde lämnas hos familjen när jag behövde hundpass, hon var stört skön att träna(när inga störningar fanns med), att klippa klor var något hon tyckte var skitkul och hon hoppade alltid upp på bänken hemma och väntade medans jag hämtade klotången. Hon älskade att vara med på äventyr även om hennes osäkerhet och nyfikenhet ibland kunde slå över i nya miljöer, men det var inte där problemet låg utan problemet var att vår personkemi aldrig riktigt klaffa.

De senaste månaderna har jag funderat så jag nästan blivit gråhårig om en eventuell lösning. Jag har både gråtit, varit arg och ledsen för att jag inte har kunnat fixa situationen till det bästa för oss alla tre här hemma. Tyvärr kände jag inte att det fanns en annan lösning än att låta uppfödaren Emelie köpa tillbaka henne. Det blir inte alltid som man har tänkt sig och det går inte en enda dag utan att jag tänker på henne, men det vore inte rättvist att behålla henne av egoistiska skäl. När jag känner efter i maggropen vet jag att beslutet var rätt, även om det gör riktigt ont.

Jag tycker att det är ett ansvar man har som hundägare att alltid se till hundens bästa och i vårt förhållande drog vi för mycket åt olika håll. Under vår tid ihop fixa vi ett godkänt anlagsspår i viltspår, ett 2:a & 3:e pris i lydnadsklass 1 och en pinne i hoppklass 1. Jag hoppas henne det bästa och att hon hamnar i ett hem där relationen till sin nya ägare kan byggas på en nivå som bättre passar Avila. Den som får köpa henne kommer att få en riktigt härlig och häftig hund som alltid kommer ha en bit av mitt hjärta!