Eros

 

Namn: LP1, SEVCH Tendenz Eros Ramazzotti
Ras: Dvärgschnauzer
Född: 2008/01/15
Förlorad: 2015/07/20
Kön: Hane
MH: Genomförd med 1:a på skott, skottfast.
Uppfödare: Tendenz Kennel

Min underbara lilla skäggfarbror Eros kom hem till oss i mitten av mars 2008. Vi bodde då i lägenhet på Hedvigsborg i Borås, men bara i ca två veckor eftersom vi även hade hittat vårat hus som vi skulle flytta till i slutet av mars. Att det blev en dvärgschnauzer är Maria på Kennel Tendenz förtjänst, då vi träffades genom instruktörsutbildningen på Hundens hus. Jag hade väl egentligen aldrig kollat på rasen i sig, men ju mer jag umgicks med Maria och träffa hennes häftiga, personliga små hundar så växte intresset för att få hem en liten sådan mer och mer. Sen när hon fick en kull på fyra stycken och det fanns en hane kvar och jag fick förfrågan så togs beslutet rätt fort, för vem kan motstå att få köpa en liten snuzervalp? Så semester togs på några veckor så jag kunde få tillbringa den viktiga tiden hemma med min lilla bebis 🙂

På dagarna jobbade  jag på ett lager och jag hade lyckan att kunna ha med honom på jobbet. Man kan väl säga att han snabbt blev företagets maskot, och charmade in sig hos alla 🙂 Jag hade honom jämte min packbänk där han låg och sov mellan frukost och lunchpromenaderna, han berördes inte utav någonting vare sig lastbilar, palldragarljud eller folk. Månaderna gick och han blev äldre och stor, lite väl stor för dvärgschnauzer måtten om man säger så, och jag får oftast frågan om han verkligen är en dvärgschnauzer?

År 2010 börja vi komma ut på tävlingsbanorna efter ett år av sjukdomar och vi körde på med viltspår där han snabbt tog viltspårchampionatet med bra omdöme. I dag kör vi viltspårstävlingar för det är kul, men vi tränar och tävlar mest i agility och i lydnad. Jag har även funderingar att testa på freestyle och brukset med honom, men tiden får utvisa vad vi hittar på.

          IMG_7219