Sigge & Siri

 

När vi hade flyttat till vårt hus märkte vi att det fanns en hel del möss. Kändes inte aktuellt att ha råttfällor så istället kollade vi blocket.se efter katt. Hittade ett sött syskonpar nere i marks kommun som vi åkte och kollade på. Kollen ledde till ett köp med en gång och med oss hem hade vi en söt liten svart katthona vid namn Siri plus hennes snygga grå/vita bror Sigge. De gjorde oss inte besvikna och efter några veckor var alla mössen borta inklusive även lite mullvadar och kopparsnokar 😉

Katterna blev genast bästa vänner med Eros och Avila, men hade respekt för Zeke som inte var lika kattkär. De levde som ute katter pga en allergisk sambo, men vi fixa i ordning den gamla mulltoan till ”katthus”. Vi isolerade, satte in ett antifrost element plus ett klösträd och sovkorg. Varsin bänk där de hade sin vatten- och matskål plus en kattlucka så de kunde gå ut och in som de ville.

Med sorg i hjärtat fick de vid husförsäljningen byta hem till en gård 😉 En familj som inte kunde ha kattungar pga allergi hos ett mindre barn hade länge letat efter någon/ra äldre katter som klarade av att vara ute katter med en gång. Känslan av den nya ägaren kändes toppen och han sa att katterna själva fick välja om de ville bo i pannrummet eller i ladugården när de hade vant sig vid sitt nya hem. Jag hoppas och tror att dom har det superbra i sitt nya hem. De lever ett härligt kattliv med att fånga både möss och fåglar samtidigt som de får kärlek och omsorg av sin nya familj!